Onderhoud toeristische routes

SINT-MICHIELSGESTEL – De verantwoordelijkheid voor het onderhoud van de verschillende toeristische routes in de regio gaat van de VVV naar Visit Brabant. Die doet dat ook al in de andere Brabantse regio’s. De verandering zou de eenheid in de provincie moeten bevorderen en de kwaliteit van onderhoud verbeteren.

Bij de toeristische netwerken moeten we bijvoorbeeld denken aan fietsroutes en de knooppuntennetwerken. Tot nu toe lag de coördinatie in de regio Brabant Noord bij de VVV. “Visit Brabant doet het toch op een ander niveau”, aldus wethouder Peter Raaijmakers. “We lopen een beetje achter. De VVV heeft zelf aangegeven dat het goed zou zijn het over te dragen.”
Het praktische onderhoud wordt gedaan door verschillende verenigingen in de gemeente, zoals De Zonnebloem in Sint-Michielsgestel. Voor hen verandert er niets.

Foto's:


0