Enthousiasme voor judo, óók naast de mat

ROSMALEN – ‘Die komt er wel’, is de gedachte na afronding van een gesprek met Kayleigh van den Hanenberg. Dat was er omdat haar enthousiasme voor de club zo duidelijk zichtbaar is. En niet alleen bij haar maar ook bij haar vader, die ooit in zijn jonge jaren ook bij de Rosmalense Judo Club trainde.

Kayleigh van den Hanenberg is 11 jaar oud en al vanaf haar 9e jaar lid bij de Rosmalense Judo Club. Nadat ze eerst met haar broertje mee ging kijken naar judo, wist ze al vrij snel: “dit wil ik ook”. Ze voelt zich helemaal thuis op de mat en traint twee keer per week, bij twee verschillende trainers. Dat je met hard en serieus trainen mooie resultaten kunt behalen, blijkt wel uit de podiumplaatsen die zij al regelmatig wist te behalen. Judo met een jongen of een meisje maakt voor haar geen verschil. Ook in de wedstrijden staat zij tegenover de jongens haar mannetje. Ze heeft net haar band-examen achter de rug waarmee ze haar oranje band behaalde. En natuurlijk werd daarvoor hard geklapt. Het is ook niet niks want ze gaat als een speer met haar judo-examens. Doordat ze heel hard traint en mooi judo laat zien, heeft ze al een paar keer een extra promotie gehad, ook nu weer…. Knap hoor!
Maar dat is niet het enige waarvoor is geklapt, Kayleigh wist nl in haar eentje maar liefst 114 loten te verkopen voor de grote club actie. Iedere avond ging zij op pad om in de verschillende wijken langs de deur te gaan want ze wilde haar verkooprecord van vorig jaar (94) verbreken. Dat is haar zeker gelukt en daarmee heeft zij voor de club een heel mooi bedrag binnengehaald. Wat Kayleigh drijft in haar judo? Gewoon lekker op de mat met judo bezig zijn, je leert vallen en verdediging en je maakt er hele leuke vrienden. “Die komt er wel…….”

Foto's:


0