Meldpunt Toeslagenaffaire

‘s-HERTOGENBOSCH – Woont u in de gemeente ’s-Hertogenbosch en bent u slachtoffer van de toeslagenaffaire van de Belastingdienst? Zoals de kinderopvangtoeslag? Dan kunt u voor hulp en ondersteuning terecht bij de Sociaal Raadslieden. Zij helpen u verder bij problemen rond schulden, inkomen, wonen, zorg of opvoeding.

Volgens de gegevens van de Belastingdienst zijn er in de gemeente ’s-Hertogenbosch in ieder geval 33 getroffen gezinnen slachtoffer. Wethouder van Olden: “Vanwege de privacy krijgen we geen gegevens. Daarom kunnen we zelf geen contact opnemen. Als mensen zich melden, dan kunnen we de slachtoffers uit onze gemeente helpen.” De Vereniging van Nederlandse Gemeenten en de Belastingdienst hebben de gemeenten gevraagd een meldpunt op te zetten en ondersteuning te geven.

Is er een toeslag stopgezet en/of moet u deze terug betalen, en weet u niet waarom? Bijvoorbeeld de kinderopvangtoeslag? Dan kunt u contact opnemen met het Meldpunt. De Sociaal Raadslieden kijken met u mee. U krijgt advies en hulp van mensen die kennis hebben van toeslagen. Bent u mogelijk slachtoffer en nog niet aangemeld bij de Belastingdienst? Dan helpen zij u bij de melding. De hulp van de gemeente heeft geen invloed op de compensatie door de Belastingdienst. U kunt bellen op werkdagen tussen 9.00 en 12.00 uur, woensdag tussen 10.00 en 12.00 uur met de Sociaal Raadslieden (073) 615 90 90.