‘Mens & Emotie’ bij KuBra-Art

ROSMALEN – In deze onzekere tijd en ondanks de zware coronamaatregelen blijven de kunstenaars van KuBra-Art op verantwoorde wijze zichtbaar. Op 16 januari start de nieuwe indrukwekkende expositie ‘Mens & Emotie’ in de KuBra-Art galerie Achter de Driesprong 9, in diverse etalages in het centrum van Rosmalen én digitaal. Er zijn door de lockdown vooralsnog geen openstellingen.

Na de lockdown gaan de deuren van de galerie weer open en zijn de werken nog zes weken live te zien, de voor dat moment geldende RIVM-maatregelen respecterende.
Tijdens deze expositie geven zeven Brabantse kunstenaars een verrassend en divers beeld van de kwaliteit van KuBra-Art als culturele organisatie, aangepast aan deze tijd. Verrassend door het materiaalgebruik en de diverse stijlen, maar toch een eenheid door de gemene deler, de mens en zijn emoties.
Er worden papieren en keramische beelden getoond, olieverf en acrylschilderijen, tekeningen met potlood, inkt en krijt. De stijlen variëren van realisme tot impressionisme. De werken zijn onderdeel van www.brabantkunst.com.
De deelnemende kunstenaars zijn Kees Habraken (Breda), Marion Vriens (Roosendaal), Rietje Huijser (Vught), Simone van der Meeren (Drunen ), Mieke van den Hoogen (Grave), Anne-Marie Hofhuis (’s-Hertogenbosch) en Hans Gilbers (Engelen).

Mede door het enthousiasme van de kunstenaars, de inwoners en het centrummanagement van Rosmalen en de pandeigenaar heeft stichting KuBra weer haar eigen thuishonk, de KuBra-Art Galerie met een kleine galerie-winkel. Het mooie pand ligt op Achter de Driesprong 9 in het centrum van Rosmalen.
Door de eigen, vrij toegankelijke galerie biedt KuBra direct een podium aan haar leden. Hier draait alles om de kunstenaars. Zij exposeren, bemensen de exposities, richten in, selecteren, geven demonstraties en workshops en communiceren over de kunst samen met de inwoners van Rosmalen en daarbuiten.

De expositie start op 16 januari en loopt tot 6 weken na de openstelling. Actuele openingstijden zie website en op afspraak. Vrije toegang en vrij parkeren met parkeerkaart. www.stichtingkubra.nl.

Foto's:


0