Succesvolle tweede editie kerststallenroute

DEN DUNGEN – Het is allemaal weer achter de rug en opgeruimd maar wat was het een succes deze tweede editie van de kerststallen-route in Den Dungen. Zeker 250 stallen, groot en klein, stonden verspreid door Den Dungen.

Dit jaar waren er drie routes, aangegeven door middel van verschillende kleuren pijlen: Een gele route die bijna 9 km was, dan een witte route van ruim 9 km en vervolgens door het buitengebied de rode route en die was 13 km. Heel veel mensen hebben de routes gelopen of gefietst. Dit jaar was een andere kerststallenroute dan we gewend waren. De organisatie mocht in verband met Covid 19 geen route op papier uitdelen, daarom werd gekozen voor alleen de pijlen. Gelukkig viel dit goed in de smaak bij de meeste mensen.

Er was dit jaar ook de mogelijkheid een groot aantal kerststallen (maar liefst 80 stuks) te plaatsen in de etalages van de voormalige speelgoedwinkel van de familie Donkers en de winkel van de familie Schuurmans.
De organisatie heeft genoten, ook van de kinderen die in het donker met ouders gewapend met zaklampen enthousiast op zoek waren naar de kerststallen. Ze lachten en hadden hoorbaar plezier.
Organisatoren Annemiek Pepping, Jacqulien Broeren en Riky Kappen willen dan ook iedereen die een kerststal gezet heeft enorm bedanken. Dit succes maken de Dungenaren samen en, gezien de reacties die bij de drie binnenkwamen, heeft het dorp samen héél veel mensen blij gemaakt in deze voor iedereen moeilijke tijd. Er is getimmerd, gekleurd, geknutseld, gehaakt, genaaid, gezaagd, van lego zijn er zelfs kerststalletjes gemaakt. Het was een lust voor het oog zoals iedereen z’n best had gedaan om er iets moois van te maken. Vervolgens lampjes erbij en het zag er allemaal geweldig uit.
Wilt u volgende keer (kerst 2021) ook meedoen en had u zich deze keer niet aangemeld, dan kunt u zich nu al aanmelden op het volgende e-mailadres;: kerststallenroute@gmail.com. Alle mensen die zich opgeven cq opgegeven hebben dit jaar worden ook komend jaar tijdig benaderd om weer mee te doen. Dus geef u op en dan maken we er als Dungenaren samen de volgende kerst weer iets moois van.

Foto's:


0