Brabants boekske 2021

BRABANT – Vorige week werd in Oss de Willem Ivenprijs 2021 uitgereikt. Het is een jaarlijks toegekende prijs voor het mooiste verhaal of gedicht in Brabants dialect, aangeleverd voor het Brabants boekske. Dit jaar ging die prijs naar Roel Soffers uit Bergen op Zoom.

Verschillende schrijvers uit onze regio deden mee: Ad van Schijndel uit Heeswijk, Hans Lakwijk uit Dinther, Narus van Balkum en Paul Vriends uit Berlicum, Nelleke Castellijns en Cor Swanenberg uit Middelrode. Laatstgenoemde kwam dicht in de buurt van de prijs; hij werd tweede.

De gejureerde verhalen en gedichten staan in een boek met de titel Wel of nie? Ge wit ’t nie.
In dit Brabants boekske 2021 zijn de bijdragen van maar liefst 51 Brabantse auteurs opgenomen.
Alle verhalen en gedichten zijn geschreven in het dialect van de geboorte- of woonplaats van de betreffende auteur. Het is die karakteristiek die dit boekje zo bijzonder maakt. Het is daardoor immers een staalkaart van de lokale dialecten, zoals die vandaag de dag in Noord-Brabant nog gebezigd worden.

Het fraai uitgevoerde en mooi geïllustreerde boek is een project van de Stichting Brabants. Wel of nie? Ge wit ’t nie verschijnt per maandag 1 maart 2021. Het ISBN is: 978-90-70545-45-1.
De verkoopprijs is € 14,95. E-mail: info@stichtingbrabants.nl. Telefoon 06-51158839.

Roel Soffers met zijn prijs

Foto's:


0