Roos van Tilburg voorleeskampioen

SINT-MICHIELSGESTEL – De finale plaats van de gemeentelijke voorleeswedstrijd werd op donderdag 11 februari gehouden. Vanwege de maatregelen rondom het coronavirus vond dit plaats op een aangepaste manier. Winnaar werd Roos van Tilburg van groep 8 van OBS De Bolster.

Elke schoolkampioen had thuis of op school een filmpje opgenomen waarin ze gedurende 5 minuten voorlas uit het door haar/hem gekozen boek. Dit filmpje is bekeken door de juryleden op donderdag 11 februari. Via teams hebben zij met elkaar overlegd en is uiteindelijk Roos van Tilburg unaniem als voorleeskampioen uit de bus gekomen.
De jury, bestaande uit burgemeester Han Looijen, Kristen van Lieshout van Plaza Cultura en Charlotte Sleumer ( logopediste) was onder de indruk van de kwaliteiten van de voorlezers. Dit was een zeer goed jaar; met veel kwaliteit.

Dit jaar hebben er 9 scholen deelgenomen. Het aantal meisjes was ver in de meerderheid, 8 meisjes tegen 1 jongen. De gekozen boeken waren over het geheel genomen best verrassend. Zo werd er voorgelezen uit de Magische Apotheek van Anna Ruhe, van Sue Durrant uit Stukjes Hemelsblauw en uit Julius Zebra van Gerry Northfield. Natuurlijk ontbraken Carry Slee, Jozua Douglas en Roald Dahl niet.
Vele jaren heeft de jury moeten opmerken dat er te snel werd voorgelezen, maar dit jaar was het tempo aanzienlijk beter; werd er goed op de intonatie gelet en wisten de voorlezers de sfeer van de boeken goed over te brengen. Al met al ziet de jury dit jaar over het geheel genomen een duidelijk stijgende lijn.

Vrijdagochtend 12 februari verraste burgemeester Looijen de winnares in de klas en overhandigde haar de bijbehorende oorkonde en prijs. Roos gaat nu verder naar de halve finale op zaterdag 27 maart. Het is nog niet bekend hoe die gaat plaatsvinden in deze coronatijd.

Roos leest voor

Foto's:


0