Ruimere winkeltijden Sint-Michielsgestel

SINT-MICHIELSGESTEL – Winkels die op bijzondere dagen open willen, hoeven in Sint-Michielsgestel geen ontheffing meer te vragen. Voortaan mogen ze zonder meer van 10.00 tot 20.00 uur open zijn.

Het gaat om bijzondere dagen als eerste paasdag, eerste kerstdag Nieuwjaarsdag, Goede Vrijdag en 24 december. Alleen op 4 mei moeten de winkels eerder dicht, om 19.00 uur. Dan kan iedereen een uur later de dodenherdenking bijwonen.
Tot nu toe moesten winkels telkens een aparte ontheffing aanvragen om open te zijn. “Het is praktischer om dat in een keer te regelen”, aldus burgemeester Han Looijen. In de praktijk is immers gebleken dat ruimere openingstijden geen overlast opleveren.
In de praktijk zijn het tot nu toe alleen supermarkten die om ruimere openstelling hebben gevraagd. Maar de nieuwe regeling geldt voor alle winkels, ook non-food.

Foto's:


0