Samen zien we meer

ROSMALEN – Verbeteren van de veiligheid en de veiligheidsgevoelens van inwoners. Dit vraagt om maatwerk per wijk of dorp. De gemeente gaat hiermee aan de slag met inwoners en organisaties in Rosmalen, de Groote Wielen, Nuland en Vinkel. We deden dit al eerder in andere wijken en dorpen.

Burgemeester Jack Mikkers: “We willen graag van inwoners horen hoe zij tegen de veiligheid in hun eigen omgeving aankijken. Onze kennis op het gebied van veiligheid combineren we met de ervaringen van inwoners. Dat is belangrijk, want samen werken we aan een veilige omgeving.”
De gemeente nodigt inwoners uit om een korte vragenlijst in te vullen. Deze staat op de pagina Veiligheidsplan. Als de resultaten bekend zijn, komen er bijeenkomsten over wat er speelt in elk gebied. Inwoners zien wat het onderzoek zegt over de veiligheid in hun dorp of wijk. Ze kunnen dit aanvullen met hun eigen beleving en ervaringen.
Zo kunnen de gemeente en de politie samen met inwoners bepalen waar met voorrang aandacht naartoe moet. Denk bijvoorbeeld aan auto- of woninginbraak, geweld en jeugdoverlast. Hoe deze bijeenkomst precies plaats gaat vinden hangt af van de corona maatregelen op dat moment. Het onderzoek startte op 22 februari 2021. Van 2019 tot 2022 werkt ‘s-Hertogenbosch in alle wijken en dorpen aan een veiligheidsplan op maat.

Foto's:


0