Alternatieve versie evenement: Loop de Wielenloop op eigen gelegenheid

ROSMALEN – De Wielenloop kan net als vorig jaar in zijn traditionele vorm niet doorgaan. Maar dit keer heeft de organisatie een alternatieve vorm gevonden. Wie dat wil kan op eigen gelegenheid zijn rondje(s) lopen. Op een tijd die hem of haar schikt: de bewegwijzering blijft van zaterdag 3 tot en met zondag 18 april staan.

Door Wim Poels

Natuurlijk, het is een fikse tegenvaller dat de Wielenloop ook in 2021 niet in normale vorm door kan en mag gaan. Van een grootschalige hardloopwedstrijd kan geen sprake zijn. Gelukkig is er dit jaar een aardig coronaproof alternatief. Deelnemers hebben ruim twee weken de tijd om de loop op eigen gelegenheid te doen. Op de startplek bij het terrein van OJC Rosmalen komt een spandoek te hangen. Met pijlen en kilometerbordjes wordt vanaf daar de (ook in normale tijden gelopen) route van vijf kilometer aangegeven. Wie tien kilometer wil lopen, doet het rondje twee keer.
Normaal gesproken zijn aan de wedstrijd prijzen verbonden. Het is nu niet mogelijk om een winnaar uit te roepen, maar onder de deelnemers worden wel wat prijsjes verloot, voor kinderen liggen medailles klaar. Voorwaarde voor de loterij is dat deelnemers aantonen dat ze meegedaan hebben. Dat kan door een foto bij start/finish of een uitdraai van een hardloopapp via social media met de organisatie te delen. Meer bijzonderheden vind je op www.wielenloop.nl.
Een andere vorm of niet, de Wielenloop begint gewoon met een startschot. Dat wordt in de loop van 3 april in het bijzijn van een aantal sponsoren gelost bij start en finish. De pijlen en kilometerbordjes blijven staan tot en met zondag 18 april. Een en ander wordt mogelijk gemaakt door Het Waare Huis makelaars, kinderopvang ’t Goudvisje en lokale sportsubsidies.

De Wielenloop in betere tijden

Foto's:


0