Bijzondere uitreiking zwarte band: Vera Wandel behaalt eerste Dan

 

BERLICUM – Tijdens de zaterdag trainging van de wedstrijd groep van de Jucoclub Berlicum werd Vera Wandel letterlijk en figuurlijk in het zonnetje gezet. Zij werd vanwege het behalen van het Nederlands Kampioenschap voor dames onder de 18 jaar bevorderd tot zwarte band. Deze wedstrijd vond al plaats op 27 februari 2020. Door corona en het feit dat Vera nog niet de vereiste leeftijd had op dat moment, moest de huldiging worden uitgesteld.

Normaal worden dit soort promoties uitgereikt bij grote toernooien of bij de zwarte band examens. Omdat beide nog niet kunnen plaatsvinden, werd besloten om het tijdens een training te doen.

De band en het diploma werden rekening houdend met de corona regels, uitgereikt door Vera’s oud-trainer Rinus Bliemer, waar Vera ooit haar judocarrière begon en door Jo Gevers, haar huidige trainer. John Oomen sprak haar toe namens de Judobond en overhandigde een bos bloemen. Tot slot werd ze ook nog door het bestuur in de bloemetjes gezet en natuurlijk een luid applaus.

Daarna kon de training met zwarte band worden hervat. Sinds 3 maart mag er weer gejudood worden, al is dit nog niet in de zaal maar buiten. Voor al haar leden biedt Judoclub Berlicum op dit moment mogelijkheden om lekker actief bezig te zijn. Ook voor de leden boven de 27 is er wekelijks een training, die bestaat uit conditie en krachttraining.

Vera op het podium

Foto's:


0