Plan voor 40 zorgappartementen Gestel

SINT-MICHIELSGESTEL – Ontwikkelaar Vrijborg uit Vught wil op de hoek Ruwenbergstraat/Michaelstraat Nieuwstraat in Sint-Michielsgestel 40 zorg appartementen bouwen. Die zijn bedoeld voor dementerenden. Het Gestelse college van B en W besloot onlangs in principe mee te willen werken aan het plan.

Op de plek van het complex staat nu een villa. In een grijs verleden lag er ‘Huis Overberg’. De bedoeling is dat er straks een complex komt met twee bouwlagen van elk 20 appartementen.
Wethouder Ed Mathijssen benadrukt dat het nog vroeg in het proces is. “De ontwikkelaar moet nu het plan verder uitwerken en met de omgeving in gesprek.” Voor de concrete invulling gaat Vrijborg samenwerken met zorgorganisaties. Binnenshuis wordt de zaak geleid door een ‘zorgechtpaar’.
Mathijssen zou het in ieder geval fijn vinden als de huisvesting er komt. “Nu mensen steeds langer thuis wonen, is hier echt behoefte aan.” Initiatieven als deze zijn heel actueel, ook voor De Huif is iets dergelijks een van de opties.

Foto's:


0