Dodenherdenking Berlicum-Middelrode

BERLICUM-MIDDELRODE – Op 4 mei herdenken we de slachtoffers van de Tweede Wereldoorlog uit Berlicum-Middelrode. Het jaarthema is dit jaar ‘Na 75 jaar vrijheid’.

Wat betekent vrijheid voor ons leven nu, 76 jaar na de bevrijding? Vrijheid – we wisten het al, maar het is het afgelopen jaar opnieuw duidelijk geworden – is maar beperkt maakbaar. Het is kwetsbaar.
We herdenken omdat we nu na 76 jaar nog steeds letterlijk in vrijheid kunnen leven, we een onbezet vrij land zijn. Een land waar we op dit moment in een uitzonderingstoestand leven vanwege een pandemie, maar waar we de vrijheid elke dag opnieuw dienen te beschermen en te versterken.

Vanwege deze pandemie zal de herdenking ook dit jaar nog online plaatsvinden. In deze online-uitzending zal ook de kransligging bij beider monumenten te zien zijn welke eerder die dag zullen plaatsvinden zonder publiek.
Op eigen gelegenheid is er voor iedereen de mogelijkheid om zijn of haar eer te bewijzen bij de monumenten. Iedereen is uitgenodigd om samen stil staan bij de grote offers die zijn gebracht voor onze vrijheid en wel op dinsdag 4 mei om 19.00 uur via lokaal7.nl

Foto's:


0