Herinrichting Mercuriusplein van start

BERLICUM – Wethouder Ed Mathijssen gaf maandagochtend het startsein voor het werk aan de nieuwe inrichting van het Mercuriusplein in Berlicum. Het werk gebeurt in fases, vanaf de kant van de terrassen, zodat dat deel zo snel mogelijk klaar is. Het werk duurt tot na de zomervakantie. Het streven is dat het in ieder geval voor de kermis klaar is.

De afgelopen weken is er al veel voorbereid. Er is archeologisch onderzoek gedaan, er zijn bomen verwijderd en er zijn kabels en leidingen verlegd. Inwoners en ondernemers hebben meegedacht over ontwerp. Het werk wordt uitgevoerd door aannemer W.H. Heijmans BV uit Geffen. Met het plan is zo’n drie miljoen euro gemoeid.
Zolang het werk duurt, wordt de weekmarkt verplaatst naar het parkeerterrein De Wever aan de Runweg. De vaste standplaatsen op vrijdag (de AGF kraam, viskraam en kipkraam) vind je tijdelijk op het parkeerterrein bij sporthal De Run.
Aan het plein komen onder meer bankjes, verlichting, groen, zes ondergrondse afvalcontainers, fietsenrekken en ruimte voor terrassen. De fontein bij Smaakvol is ook na de nodige politieke discussie onderdeel van het plan gebleven.
Tijdens het werk zijn er minder parkeerplaatsen beschikbaar. Het deel van het plein waar niet gewerkt wordt, blijft vrij om te parkeren.

Foto's:


0