Hoogste punt nieuwbouw Petruskwartier

BERLICUM – Bij de bouw van appartementengebouw Petruskwartier in Berlicum is het hoogste punt bereikt. Dat betekent dat er weer een toren aan de Kerkwijk staat. De toren in het appartementengebouw is een verwijzing naar de kerktoren van de Sint-Petruskerk, die in 2016 is gesloopt.

Hendriks Coppelmans Bouwgroep ontwikkelde het nieuwe gebouw met 32 appartementen voor een belegger. Vanwege de corona-maatregelen werd het hoogste punt enkel in klein comité op de bouwplaats gevierd door een vlag te hijsen. En die hangt dus hoog: 26 meter hoog om precies te zijn.

Het gebouw is ontworpen door Elemans van den Hork Architecten. Zij hielden in hun ontwerp rekening met de historie van de locatie. Die historie komt ook terug in de naam van het gebouw. Petruskwartier verwijst, net als de toren in het gebouw, natuurlijk naar de oude Sint-Petruskerk. De appartementen in het gebouw hebben twee slaapkamers en worden op een hoog niveau afgewerkt.

Hendriks Coppelmans heeft al een lange historie met het gebied tussen de Sassenheimseweg en de Kerkwijk. Zo’n vijftien jaar geleden stonden daar namelijk nog het oude Berlerode en tien woningen. Hendriks Coppelmans bouwde aan de Sassenheimseweg in twee fases het nieuwe woon-zorgcentrum Berlerode, waarin een deel van de woningen sociaal verhuurd worden. “De herstructurering van het gebied wordt nu afgesloten met de bouw van Petruskwartier, waarvan de appartementen in het middeldure huursegment worden verhuurd. Zo bestaat het gebied nu uit een mooie mix van zorg, sociale- en middeldure huurappartementen.”, aldus René Beks, directeur ontwikkeling & innovatie bij Hendriks Coppelmans Bouwgroep.

Naar verwachting wordt Petruskwartier in het najaar opgeleverd.