Mis geen enkele voetbalwedstrijd meer met deze tips

Het is elk seizoen weer spannend om naar voetbal te kijken. Er zijn wat dat betreft allerlei interessante competities om te volgen. Niet alleen op landsniveau, zoals de Eredivisie in Nederland of de Bundesliga in Duitsland en de Premier League in Engeland. Ook internationale wedstrijden zijn aantrekkelijk, zoals de Europa League en de Champions League. Daar komen de kwalificatiewedstrijden van de nationale elftallen ook nog eens bij net als het EK en het WK. Als echte voetbalfan wil je natuurlijk zoveel mogelijk wedstrijden op de voet volgen en daar komen onderstaande tips goed bij van pas.

Nederlands voetbal op televisie kijken
Als er voetbalwedstrijden op het programma staan is een deel daarvan vrij op televisie beschikbaar. Bijvoorbeeld de wedstrijden in de Europa League. Daar heb je dan ook toegang toe, maar er zijn ook wedstrijden die niet op een vrije zender zijn te volgen. Wil je geen enkele voetbalwedstrijd missen dan is het aan te raden om bij je provider een abonnement af te sluiten. Er zijn verschillende opties voor beschikbaar, zoals met de keuze voor ESPN 1. Je hebt dan de mogelijkheid om naar de Eredivisie te kijken net als naar de Tweede Divisie, maar ook naar de Jupiler League en naar de KNVB-bekerwedstrijden.

Wedstrijden in Duitse competitie kijken
Wil je meer voetbal zien dan alleen het Nederlandse voetbal dan is het mogelijk om voor ESPN Compleet te kiezen. In dat geval kan je namelijk ook naar voetbal in de Bundesliga kijken net als naar de Copa del Rey, DFB Pokal en FA Cup. Als je een liefhebber bent van de competitie in Duitsland dan hoef je met dit pakket geen wedstrijd meer te missen.

Wedstrijden in de Premier League volgen
Wil je ook internationaal voetbal kijken, zoals de wedstrijden van de Premier League in Engeland dan heb je een ander pakket nodig. Ziggo is een van de providers die de gelegenheid biedt om geen wedstrijd in de Premier League meer te missen. Het Spaanse voetbal met La Liga zit eveneens inbegrepen in het Ziggo Sport Totaal pakket. Dat geldt eveneens voor de wedstrijden van de Serie A in Italië.

Online voetbal kijken
Wil je helemaal geen voetbalwedstrijd meer missen dan is het mogelijk om online voetbalwedstrijden te volgen. Dat is handig als je bijvoorbeeld een lange treinreis voor de boeg hebt op het moment dat je voetbal wilt kijken. Of als je ergens op vakantie bent, waar het juiste televisiekanaal niet beschikbaar is. Zo is het ook mogelijk om thuis online voetbal te kijken als de rest van het gezin liever naar een film op televisie kijkt.

Wedstrijden op de kalender zetten
Het is in de eerste plaats belangrijk om toegang te hebben tot de gewenste voetbalcompetities. Als je dat geregeld hebt, is het van belang om te noteren welke wedstrijden je echt wilt zien. Er is zoveel voetbal op televisie dat je soms keuzes moet maken. Noteer daarom de belangrijkste wedstrijden die je wilt kijken op een kalender of in de agenda van je telefoon. Dan mis je echt geen voetbalwedstrijd meer.

Foto's:


V