Outdoor examens Rosmalense Judoclub

ROSMALEN – De band en slipexamens van de Rosmalense judoclub waren al gepland toen het er even naar uitzag dat deze vanwege de lockdown niet door konden gaan. Onlangs werden ze echter, voor het eerst in de geschiedenis buiten toch afgenomen. Via livestream kon iedereen de verrichtingen volgen.

Net voor de lockdown in December hadden de trainers van de Rosmalense judoclub de band en slipexamens ingepland. Na maanden oefenen konden de judoka’s eindelijk op voor hun examen om een andere band of slip te gaan behalen. Helaas zette de lockdown hier een streep door voor het grootste deel van de groepen. Door een buitenlocatie met mat kon echter toch weer aan de examens gedacht worden. Hoewel de verwachting vooraf was dat de vele worpen en grondtechnieken nog even geoefend dienden te worden, bleek dat niet het geval. Iedereen had vast stiekem thuis geoefend want de mooiste technieken werden uitgevoerd. Omdat publiek nog niet toegestaan was maar familie toch graag dit bijzondere moment wilde meemaken werd, met hulp van ouders, ook een livestream opgezet om de examens te kunnen volgen vanuit huis. Door samenwerking ontstaan ook in deze tijd bij de Rosmalense judoclub mooie initiatieven.

Deze examens zijn gelijk ook hele bijzondere examens. In het 56-jarige bestaan van de club werden deze nog nooit buiten gehouden. Dit was ook gelijk te merken met temperaturen rond het vriespunt. Met een dosis gezonde spanning zorgde dit toch voor lichte rillingen bij de clubtoppers. Eén voor één werden de verschillende technieken afgenomen door de trainers. Wat zij zagen stemde tot grote tevredenheid. Na afloop werd dan ook iedereen beloond met een nieuwe band of slip waarmee je weer een stapje verder bent in Judo.

Foto's:


0