08 april 2021

Tasje vol energie

‘s-HERTOGENBOSCH – Ouderen die niet kunnen deelnemen aan activiteiten kunnen zich soms eenzaam voelen. Vooral nu in deze Coronaperiode. Het nieuwe Farent-project Tasje vol Energie wil in de gemeente ’s-Hertogenbosch een steentje bijdragen om te voorkomen dat ouderen zich eenzaam voelen. Een vrijwilliger gaat op bezoek bij een oudere met een tasje vol leuke activiteiten. Samen lezen, handwerken, tuinieren of, puzzelen. Niet één keertje, maar regelmatig even. Echt een maatje voor een praatje en gezelligheid.

Specialist ouderen Anita Putters van Farent:” Afgelopen jaar hebben we honderden tasjes afgeleverd bij ouderen aan de voordeur. Mensen waren hier echt blij mee. De behoefte aan contact is momenteel echter zo groot, dat we besloten hebben om de activiteit uit te breiden. Vrijwilligers gaan nu echt samen met de ouderen actief aan de slag met de inhoud van het tasje. Dan kun je denken aan samen een boek lezen of een grote legpuzzel maken of naar muziek luisteren. Het is de bedoeling dat het geen eenmalig bezoek is. De vrijwilliger komt regelmatig langs met een tasje met nieuwe activiteiten. Dat geeft energie, zowel voor de oudere als voor de vrijwilliger.”

Voor deze activiteit is Farent nog op zoek naar vrijwilligers. Ga jij met een ‘tasje vol energie’ op pad? Kun je goed luisteren en vind je het leuk om een activiteit samen met een oudere thuis te doen? Heb jij even voor mij? Het is echt leuk, een warm contact en voldoening dat we wat voor elkaar kunnen doen. Farent geeft je ondersteuning met training en leuke collega- vrijwilligers. Doe mee en meld je snel aan! tasjevolenergie@farent.nl of bel voor meer info met Anita Putters van Farent, 06 46 76 81 18

Foto's:


0