19 mei 2021

Hoe draag je een poloshirt?

Elke man heeft wel een poloshirt in de kast hangen. Het poloshirt is namelijk een van de meest gedragen kledingstukken ter wereld. Het sportieve shirt met knoopjes, nette kraag en geribde mouwen dat je tijdens elke gelegenheid kunt dragen. Bij formele gelegenheden, casual gelegenheden en sport worden de shirts gedragen. Je ziet ze overal. En zeker tijdens de warmere maanden en vakantie is een poloshirt een must-have. Maar hoe stijl je het poloshirt het beste? Kom erachter in dit artikel.

Belangrijke details

Om te controleren of een polo shirt past zijn er een aantal stijlregels opgesteld. De mouwen van een poloshirt mogen niet te lang zijn. De perfecte mouwlengte controleer je als volgt; houd je armen recht naar beneden. De mouwen van de polo zijn perfect wanneer ze tot ongeveer het midden van de borstkas komen. Een ander belangrijk detail is dat de boord netjes moet aansluiten om de hals. Daarnaast kun je een poloshirt zowel in als uit de broek dragen. Wanneer je de polo uit de broek draagt, geeft dit een nonchalante look. Als laatste is het aan te raden om geen T-shirt onder het poloshirt te dragen. Een hemdje kan wel, maar wanneer de mouwen van het T-shirt onder de mouwen van het poloshirt uit komen, ziet dat er raar uit.

Poloshirts in de zomer

Een poloshirt is het ideale item om te dragen in de zomer. Poloshirts zijn gemaakt van jersey- of pique weving en beide wevingen ademen goed. Tevens kun je kiezen voor een vrolijk kleurtje. Een poloshirt met patronen of geprinte designs zullen je look vrolijkheid geven, maar het shirt behoudt nog steeds de sportieve en stijlvolle uitstraling. Let wel op de grootte van het logo op het shirt. Het is stijlvol om een klein logootje op de borst te hebben, maar let er op dat het logo niet de helft van het poloshirt in beslag neemt.

Geen overhemd, maar een poloshirt

Bij een zakelijke gelegenheid draagt men (bijna) altijd een overhemd. Maar je ziet steeds meer dat mannen kiezen voor een poloshirt. Een poloshirt in combinatie met een colbert zorgt voor een nette, degelijke uitstraling die comfortabel is. Bovendien is het poloshirt geschikt voor feestjes met een formele dresscode. Kies bij deze gelegenheden wel voor een polo in een donkere kleur. Dit kleed af en is formeel. Bovendien kiezen mannen er voor om een poloshirt in de broek te dragen. Ook al wordt dat door andere mannen afgezworen en gezien als niet stijlvol. Aan jou de keus…

Poloshirts met een aansluitende pasvorm

Een poloshirt zit het beste wanneer deze soepel om je lichaam valt, niet te strak, niet te wijd. Hierbij zal een slim fit poloshirt, een getailleerd model zorgen voor het beste resultaat. Heb je niet het lichaam voor een slim fit poloshirt, dan kun je kiezen voor een regular fit, niet getailleerde polo. Bedenk van tevoren welke pasvorm je nodig hebt.

Bij Poloshop.com vind je alle soorten en maten poloshirts van kwalitatieve nationale en internationale merken. Met trots wordt poloshop.com geroemd als “Poloshirt specialist van Nederland en België” – de mooiste merken polo shirts onder één dak waar persoonlijke service centraal staat. Wij helpen iedere man aan passende poloshirts.

 

 

Foto's:


A