Meer laadpalen in de gemeente

‘s-HERTOGENBOSCH – De gemeente ‘s-Hertogenbosch werkt aan een bereikbare gemeente waar het prettig leven, wonen en werken is. Aan een gemeente met slim en schoon vervoer voor iedereen. Gelukkig gaan steeds meer mensen elektrisch rijden. Dat stimuleren en faciliteert Den Bosch. Bijvoorbeeld door te zorgen voor openbare laadpalen in wijken, op werklocaties en in parkeergarages. Samen met u bepaalt de gemeente nu al waar in de toekomst openbare laadpalen kunnen worden geplaatst.

U kunt meedenken over de locaties van de laadpalen in uw wijk. Tenslotte kent u de wijk als geen ander. Via een digitale kaart op www.denbosch.nl/laadpalen kunt u de komende zes weken reageren op voorgestelde locaties en zelf locaties voor laadpalen toevoegen. Voor de wijken West en Binnenstad hebben bewoners eind 2020 al kunnen meedenken en zijn de locaties vastgelegd.
Met uw inbreng verbetert Den Bosch de kaart voor toekomstige laadplekken. Op basis daarvan komen er – afhankelijk van de behoefte – steeds meer laadpalen op de vastgelegde locaties. Daarbij zorgt de gemeente ervoor dat er evenveel parkeerplekken blijven, passend bij het aantal elektrische en brandstofauto’s (benzine en diesel).

Foto's:


0