Poloshirts in de zomer

Het wordt langzamerhand (eindelijk) wat mooier weer. Iets waar we met z’n allen lang op hebben gewacht. Wanneer het mooie weer zijn intrede doet, is de hoogste tijd om je trui te verruilen voor een poloshirt. Draag de polo in combinatie met een spijkerbroek of juist met een pantalon. Dit geeft je een mooie zomerse en stijlvolle uitstraling. Ben je benieuwd waar je rekening mee dient te houden bij het dragen van een poloshirt? Hoe je een polo draagt en hoe het poloshirt is ontstaan? Lees dan snel verder!

Hoe is het poloshirt ontstaan?

Het poloshirt is in de jaren 20 van de vorige eeuw ontworpen door de Franse tenniskampioen René Lacoste. Tot deze tijd speelde men volgens de tennisetiquette in een wit poplin overhemd met lange mouwen. Niet de beste outfit om je lekker comfortabel in te voelen en zeker niet voor tijdens het sporten. In eerste instantie ontwierp Lacoste het poloshirt voor eigen gebruik. Pas in 1933 bracht hij samen met André Gillier het poloshirt op de markt. Later, in 1960 wordt het poloshirt niet meer gezien als sportshirt, maar wordt de polo ook gedragen als vrijetijdskleding. Lacoste is tot op de dag vandaag een van de belangrijkste producenten van poloshirts.

Let op de juiste pasvorm

Bij het kiezen van de juiste polo is het belangrijk om te kijken naar je lichaam. Poloshirts dienen goed aansluiten om je lichaam, maar niet te strak zitten. Ben je een lange slanke man? Dan is het slim om te kiezen voor polo’s met een regular fit pasvorm. Een slim fit pasvorm zal in dit geval teveel nadruk leggen op je smalle lichaam. Zeker wanneer je lang bent, kan het slungelig overkomen. Tijdens de warme zomerse dagen zal je voornamelijk korte mouwen poloshirts zien. De lengte van de mouwen is hierin belangrijk. De korte mouwen zitten goed wanneer ze rond de biceps vallen. Naast de pasvorm is de kleur van het poloshirt belangrijk. Wanneer je gaat voor een casual look kun tegenwoordig alles kiezen. Wees creatief en verzin leuke combinaties. In de zomer is het natuurlijk altijd leuk om gezellige en vrolijke printjes te dragen.

Verschillende modellen

Heren poloshirts zijn er in talloze modellen, zowel in lange mouw als in korte mouw. De verschillende modellen hebben vaak te maken met bepaalde sporten. Zo worden poloshirts veel gezien in combinatie met gofl, hockey, tennis en zelfs voetbal. Toch zie je dat de poloshirts het meest gedragen worden als vrije-tijd kleding.

Andere zaken om rekening mee te houden

Je kunt een poloshirt zowel in als uit je broek dragen. Voor een nonchalante look kun je het beste kiezen om de polo uit je broek te dragen. Dit is niet altijd geschikt bij een formele gelegenheid. Draag de polo dan in je broek in combinatie met een colbert. Het wordt sterk afgeraden om een ondershirt onder de polo te dragen. Dit komt doordat het ondershirt omhoog kruipt of dat de mouwen onder de polo komen. Dit is niet stijlvol. Mocht het een tropische zomer worden, kies je garderobe dan slim. Kies voor een polo met een goed ademende stof, zoals een jersey stof of pique stof. Perfect voor de zomerse dagen in combinatie met een chino short.

Foto's:


a