Schrijf je nu in voor ‘Rosmalen in Beweging’

ROSMALEN – Doe mee en werk sportief de corona-kilo’s weg tijdens een gesponsorde wandel- of fietstocht. De opbrengst is een ‘steuntje in de rug’ voor de horecaondernemers en winkeliers in centrum Rosmalen die door de corona maatregelen zwaar getroffen zijn. Rosmalen in Beweging wordt gehouden van 5 tot en met 25 mei.

Twee vliegen in één klap. Die gaan we samen slaan tijdens ‘Rosmalen In Beweging. Trek je wandelschoenen aan of pak de fiets, laat je sponsoren en doe mee.
Met ‘Rosmalen In Beweging’ willen de intitiatiefnemers inwoners van Rosmalen (en daar buiten) letterlijk en figuurlijk in beweging krijgen. Met een wandel- en fietstocht trachten ze een gezonde levensstijl te bevorderen en tegelijkertijd geld binnen te halen voor getroffen ondernemers in het centrum van Rosmalen. In deze zware coronatijd ervaren velen van ons sociale beperkingen. Met een wandel- en fietstocht wordt gepoogd ook die barrière enigszins doorbreken en de (sociale) verbinding onder mensen bevorderen.

Dat gebeurt corona-proof. Jij bepaalt zelf wanneer je tussen 5 en 25 mei gaat wandelen en/of fietsen en je bepaalt ook zelf de lengte van de route die je af gaat leggen. Of je nu een wandeltocht van 5 of 10 kilometer aflegt of een fietsroute van 30 kilometer, dat is helemaal aan jou, daar ben je vrij in. Wil je in groepsverband wandelen of fietsen? Dat kan, als het maar past binnen de corona-regels.
Je kunt ervoor kiezen je eigen vrije route te lopen of te fietsen, maar je mag ook gebruik maken van routes die speciaal uitgezet zijn en langs leuke en interessante locaties voeren. Deze routes geven een extra stimulans en zijn extra leuk daar er quizvragen en leuke opdrachten aan verbonden zijn. Hiermee zijn ook nog eens leuke prijzen te verdienen. Inschrijven kan via de facebookpagina van Rosmalen in Beweging. Via een link daar kom je vervolgens bij het belangrijkste document, je sponsor- en deelname formulier. Hier vind je ook de uitgestippelde routes.

Je deelname wordt beloond met een leuk gadget ( zo lang de voorraad strekt) waarmee je herkenbaar bent als deelnemer aan ‘Rosmalen in Beweging’. Een leuke fleurige sjaal ligt op de deelnemers te wachten en kan opgehaald worden zodra het inschrijfgeld a € 1,00 per persoon , als tegemoetkoming aan de organisatiekosten, voldaan is. Aan het deelnameformulier wordt een lotnummer gehangen, want onder de deelnemers worden leuke prijzen verloot.
Niemand weet wanneer de coronapandemie het toe gaat laten, maar de afsluiting van deze activiteit wordt een leuk feestje met muziek in centrum Rosmalen zodra het weer mag en kan. Op die avond worden ook de gewonnen prijzen uitgereikt. Wordt vervolgd, zeker weten…
Overigens worden nu al prijzen door allerlei instanties aangeboden. Dat varieert van het opmaken van een gratis document bij Hoffspoor Notarissen, een week lang onbeperkt sporten bij Solid Gym, twee vrijkaartjes voor Welcome to Satisfaction, een workshop Barista van ’t Koffiehuis, enz. enz.

‘Rosmalen In Beweging’ is een initiatief van een groot aantal verenigingen, stichtingen en clubkes. Het aantal deelnemende verenigingen groeit. Volg de facebookpagina ‘Rosmalen in Beweging’ en de berichtgeving in de plaatselijke pers. Voor meer informatie mail naar rosmaleninbeweging@gmail.com

Foto's:


0

Geef een reactie