Twee oud-judoka’s OJC Berlicum naar Spelen

BERLICUM – Gisteravond rond 21:00 kwam het bericht: De JBN heeft Sanne van Dijke en Guusje Steenhuis geselecteerd voor deelname aan de Olympische Spelen in Tokyo.

Sanne van Dijke komt uit in de klasse tot 70 kilo en behoort samen met Kim Polling in deze gewichtsklasse bij de top 5 van de wereld. Het verschil met Kim Polling was volgens de selectiecommissie minimaal en het was een moeilijke beslissing. Voor de dames waren het zeer spannende dagen.

Ook Guusje Steenhuis werd geselecteerd, zij was verwikkeld in een strijd met Marhinde Verkerk. In de laatste 2 onderlinge duels wist Guusje te winnen, en ook behaalde zij een zilveren medaille tijdens de EK 2 weken geleden. Het kon bijna niet meer misgaan, maar je blijft uiteindelijk afhankelijk van de selectiecommissie.

Een fantastisch moment in de historie van Judoclub Berlicum nog niet eerder werd een van ‘haar’ judoka’s geselecteerd voor de Olympische Spelen. Beide dames hebben in hun jonge jaren in Berlicum gejudood. Sanne, afkomstig uit Heeswijk Dinther, begon zelfs als 6 -jarige met judoles in Berlicum, Guusje begon in Grave maar kwam al snel in Berlicum om extra wedstrijdtraining te volgen. Nog steeds komen judoka’s uit heel Brabant naar Berlicum om te leren van te technieken van onze hoofdtrainer Jo Gevers (5e dan). Beide dames komen als t even kan graag nog meetrainen met de aanstormende talenten in Berlicum.

Nog zo’n 80 dagen tot de Olympische Spelen.

Foto's:


0

Geef een reactie