Waar let ik op bij het vinden van de juiste kledingstijl?

Je wilt er natuurlijk op je best uitzien voor elke gelegenheid, wanneer je naar een meeting gaat, een verjaardag hebt of op een date gaat. De kledingstijl bepaalt onder andere de eerste indruk. Een kledingstijl gaat verder dan alleen kleding kopen in de juiste maat en is soms lastiger dan het lijkt. In dit artikel worden er tips gegeven, zodat je op de juiste manier voor de dag komt. Benieuwd? Lees dan snel verder.

Investeer in goede basics

Opvallende kleuren, printjes en materialen kunnen stijlvol en leuk zijn. Echter, het is verstandig om vooral te investeren in de juiste basics. Dit komt omdat basics tijdloos zijn. De standaard wit-, zwart-, grijstinten zullen nooit uit de mode raken. Bovendien kun je basic items makkelijk met elkaar combineren. Zorg onder andere voor een wit- en zwart T-shirt, een wit overhemd en een nette spijkerbroek. Met deze items heb je de basis van een goede outfit snel gelegd. Je kunt van je zelf toevoegen, zodat je toch je eigen stijl aan je herenkleding toevoegt.

Pasvormen en patronen

Hoe kleding valt, heeft te maken met je lichaamsbouw. Houd rekening met pasvormen en

stem de patronen van je kleding af op je lichaamsbouw. Ben je bijvoorbeeld een kleine man? Dan kun je het beste te grote kleding vermijden. Dit komt doordat dit je lichaam minder benadrukt. Door strakkere kleding die op maat is, zal je langer en slanker lijken. Voor de gezette man is het slim om neutrale tinten te dragen. Zwart kleed natuurlijk af, maar je kunt begrijpen dat dit voor de zomer te donker is. Kies dan voor andere donkere tinten, zoals grijs, navy of donkergroen. Vermijd felle kleurcombinaties, want dat zorgt ervoor dat je lichaamsdelen worden uitvergroot. Kijk eens bij het heren overhemden merk Desoto. Dit merk is gespecialiseerd in Jersey overhemden die lekker zacht aanvoelen en vormen naar het lichaam. Je kunt kiezen voor shirts met een patroontje of voor casual shirt basics.

Kies voor het juiste materiaal

Aandacht besteden aan de materialen van je kleding zorgt ervoor dat je kleding gaat dragen die lekker aanvoelt en perfect is voor elk seizoen. In de zomer is het belangrijk dat je op zoek gaat naar kleding die lekker luchtig is en waar je niet snel in zal gaan zweten. Kies voor stoffen zoals linnen. Linnen heeft namelijk de eigenschap om goed vocht op te nemen en warmte af te voeren. Ideaal voor in de zomer. Daarnaast komen broeken in veel verschillende materialen. Zorg ervoor dat je kiest voor het materiaal dat voor jou het lekkerst zit en aanvoelt. Je moet tenslotte de hele dag in de broek rondlopen.

 

Het belangrijkste bij kleding is dat je draagt waar jij je lekker en zelfverzekerd in voelt. Een goede tip voor een stijlvolle man is om te investeren in tijdloze kwalitatieve items die goed om je lichaam zitten en er verzorgd uitzien. Probeer daarom ook niet te veel mee te lopen met de laatste trends, maar kies wat het beste bij jou past en vind je eigen persoonlijke stijl. Welke stijl je ook leuk vindt, bij de Heerenzaak vindt je het.

Foto's:


A