Wat je nog wist van het Italiaanse merk Alan Red

 

Velen mannen kennen het T-shirt merk Alan Red. Het merk ligt in de grotere warenhuizen en ook vele winkels verkopen het merk. De shirts van het merk zijn een absolute must-have in de kledingkast van iedere man. De T-shirts van Alan Red zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren, halzen, pasvormen. Elk type man kan een geschikt T-shirt van Alan Red vinden. Tegenwoordig kunnen ook de langere mannen van Nederland terecht bij het merk. Want het merk biedt ook extra lange T-shirts aan. Ben je benieuwd naar hoe dit merk ontstaan is en naar wat ze te bieden hebben? Lees dan snel verder.

Het merk door de jaren heen

Alan Red is afkomstig van de Magir organisatie dat in 1940 is opgericht in het Italiaanse stadje Varese, vlakbij Milaan. Ruim twintig jaar lager wordt het merk Alan Red & co opgericht. De naam is afgeleid van de toenmalige eigenaar, Andrea Rossi. Rossi in het Italiaans betekent rood (red in het Engels). En Andrea vindt men niet fijn klinken, dus paste ze het aan naar Alan. In de jaren 60 zijn er nog niet veel kwalitatieve basics op de markt. Doordat Alan Red één van de eerste is, groeit het merk al snel uit tot een succesvolle leverancier voor kwalitatieve basics in Europa. Pas in het jaar 1996 breidt het merk uit naar de Nederlandse markt. Een gat in de markt, want ook in Nederland lieten T-shirt merken nog al eens de wensen over op het gebied van kwaliteit. Alan Red blijft investeren in kwalitatieve basics. Mede hierdoor is het merk niet meer weg te denken uit de Nederlandse winkels. Alan Red staat voor kwaliteit en houdt de naam hoog.

Geschikte T-shirts voor iedere man

Alan Red is een merk met verschillende populaire modellen. Elke model is geschikt voor een bepaald type man. Daarnaast hebben alle T-shirts van het merk een eigen naam. Ben je op zoek naar een regular fit T-shirt (niet getailleerd)? Dan zijn de Vermont, Virginia en de Derby geschikte modellen. De genoemde modellen zijn leverbaar in een ronde- of V-hals. Bovendien zijn de T-shirts gemaakt van 100% katoen en zit er geen stretch in verwerkt. Wanneer je een T-shirt wenst dat meer aansluit om het lichaam of te gebruiken is als ondershirt. Kies dan voor één van de volgende modellen: Montana, Dean, Olbia, Minto of Oslo. Afhankelijk van het model wat je kiest, is het gemaakt van 100% katoen of een mix van 93% katoen en 7% elastaan. De pasvorm van de genoemde modellen sluiten meer aan om het lichaam. Om deze reden zijn deze shirts zeer goed om te dragen als ondershirt onder een overhemd.

Hoe draag je een Alan Red T-shirt?

Alan Red T-shirts kun je dragen onder een overhemd, bij een casual gelegenheden of tijdens het sporten. De V-hals is ideaal wanneer je het overhemd met één of twee knoopjes open draagt. Hierdoor is de hals van het T-shirt niet zichtbaar onder het overhemd. Let wel op de kleur van het T-shirt en de kleur van het overhemd. Het is namelijk modemisser nummer één wanneer je een wit T-shirt onder een wit overhemd draagt. Wit op wit versterkt de kleur en je zult de mouwen van het T-shirt en de hals van het T-shirt onder je witte overhemd zien. Wanneer je kiest om een T-shirt onder een wit overhemd te dragen, kun je het beste kiezen voor een grijs T-shirt of beige T-shirt. Beide kleuren contrasteren een stuk beter met de huid, waardoor je het T-shirt nauwelijks meer onder je witte overhemd ziet. Onder elk andere kleur overhemd kun je uiteraard een wit Alan Red T-shirt dragen. Bovendien kun je de T-shirts dragen naar casual gelegenheden. Draag het T-shirt dan onder een stijlvolle spijkerbroek voor een nette look.

 

Ben je na het lezen van dit artikel benieuwd naar de T-shirts van Alan Red? Kijk dan eens op overhemden.com. Kies uit meer dan 200+ Alan Red T-shirts. Persoonlijke service en 100% kwaliteit.

 

 

Foto's:


a