Museum Romeins Halder heropent

HALDER -O Museum Romeins Halder heropent op 13 juni haar deuren. Bezoekers zijn dan (onder voorwaarden) weer van harte welkom. De voorwaarden zijn o.a. dat wij maximaal 5 bezoekers tegelijk in ons museum mogen ontvangen. Uiteraard zijn een mondkapje en de afstand van anderhalve meter nog steeds van toepassing.

De bezoeker kan van te voren een tijdslot reserveren via de website: www.romeinshalder.nl
Mocht het zo zijn dat er in een tijdslot nog plaatsen over zijn, dan zijn passanten uiteraard ook van harte welkom. Het maximum van 5 bezoekers blijft wel een voorwaarde.
De medewerkers van het museum hebben in de gedwongen sluitingstijd uiteraard niet stilgezeten: de inhoud van de vitrines zijn ge-updated en er is een grote kaart van het Romeinse Rijk opgehangen met daarin gesitueerd de ligging van Halder en daaronder een grote luchtfoto van Halder met daarop aangegeven alle vindplaatsen van voorwerpen in de museumcollectie.
Van de Afdeling Erfgoed van de gemeente ’s-Hertogenbosch ontving Romeins Halder een aantal voorwerpen, gevonden in Empel in de omgeving van het terrein waarop vanaf het einde van de 1e eeuw tot in het midden van de 3e eeuw de tempel, gewijd aan de Bataafse God Magusanus Hercules heeft gestaan. Het waren geschenken van (oud-) militairen aan hun god.
De expositie Terra Sigilata is ingericht en bestaat geheel uit stukken uit eigen collectie. Het bevat aansprekende scherven van het gestempelde Romeinse aardewerk.
Bezoekers zijn, liefst na reservering van een tijdslot, weer van harte welkom op de dinsdagen tussen 11.00 en 16.00 uur en op de zondagen tussen 12:00 uur en 16:00 uur. U vindt Museum Romeins Halder op Haanwijk 5b te Sint-Michielsgestel.

Foto's:


0

Geef een reactie