T-shirt onder een overhemd; do’s en dont’s

 

Een van de grootste modemissers is een overhemd waar het T-shirt onderuit komt, doorheen schijnt of zo strak zit dat er huidplooien ontstaan. Maar een overhemd zonder T-shirt eronder kan net zoveel problemen geven: zweetplekken, lichaamsvormen die prominent door de blouse heen schijnen en andere zaken die het tot een ongepaste outfit maken. Een T-shirt is dus zonder meer nodig onder een blouse, maar dan wel het juiste T-shirt. Hieronder vind je een aantal tips voor het dragen van T-shirts onder een overhemd.

Korte mouw, geen mouw of lange mouw?

Lange mouwen zijn eigenlijk alleen geschikt onder een blouse als het om speciale onderhemden gaat. Een gewoon T-shirt met lange mouwen is vaak te dik en heeft randen aan de mouwen en kraag die onder de blouse uitkomen. Dit ziet er zeer slordig uit. Een T-shirt met lange mouw is wel lekker warm in de winter.

 

Mouwloze T-shirts, hemden of onderhemden genoemd, zijn eigenlijk niet aan te raden; met een mouwloos T-shirt wordt namelijk de functie van een shirt onder de blouse teniet gedaan. Een heren T-shirt dient warmte te geven en zweet op te vangen; zonder mouwen kan dit allebei niet ten volle. Je kunt het beste kiezen voor een t-shirt met korte mouwen. Deze passen, afhankelijk van vorm en kwaliteit, perfect onder een blouse en geven je de bescherming tegen transpiratie waar dat nodig is.

De kleur van het T-shirt

De standaard kleur is wit, dit is de veiligste keuze en zal te allen tijde passen bij je overhemd of extra lang overhemd. Andere kleuren mogen ook, maar daarmee dien je wel beter op te letten bij het combineren met het overhemd. Kies nooit een T-shirt met print of meerdere kleuren, dit staat garant voor een mismatch. En verder dien je je aan één hele simpele regel te houden: draag dezelfde kleur T-shirt als het overhemd: zwart onder zwart, groen onder groen. Behalve bij wit. Draag een contrasterende kleur T-shirt, zoals grijs of beige onder een wit overhemd.

V-hals of ronde hals?

Wanneer je een overhemd met stropdas draagt, kun je kiezen voor een ronde hals, het overhemd is dan namelijk sowieso hoog dichtgeknoopt. Kies je voor een wat moderner uiterlijk en draag je de blouse met een paar knoopjes open, dan kun je het beste kiezen voor een V-hals T-shirt. Zo blijft het T-shirt mooi onzichtbaar. Voor degenen die voor een meer causal look gaan en de knopen ver openmaken zijn er ook hele diepe V-hals T-shirts te vinden.

De lengte van het T-shirt

Zorg ervoor dat de lengte van he T-shirt juist is. Wanneer je een T-shirt onder een overhemd draagt, zul je deze in je broek stoppen om te zorgen dat je outfit er netjes uitziet. Een te lang T-shirt zorgt dan voor ribbels en bobbels in je broek, ongewenst dus, tenzij het een extra lang T-shirt is dat mooi getailleerd is en een perfecte pasvorm heeft. Maar met een te kort T-shirt ben je de hele dag bezig deze bij je broek in te stoppen, ook niet bepaald charmant. Een te kort t-shirt zorgt er ook vaak voor dat je overhemd uit je broek kruipt. Zorg er dus voor dat je T-shirt tot ongeveer 5 centimeter langer is dan je normaal gewend bent. Zo blijft alles zitten waar het moet, kruipt het niet uit je broek en worden er geen ongewenste rimpels veroorzaakt.

Nog even alle do’s op een rijtje

  • Kies een T-shirt met korte mouw, die zijn vrijwel onzichtbaar onder een blouse
  • Een wit T-shirt is altijd gepast; ga je voor een andere kleur, zorg dan dat deze overeenkomt met de kleur van je blouse
  • Kies de hals die het beste past bij je overhemd; hoe verder de knoopjes open staan, hoe dieper de v-hals moet zijn
  • Koop een T-shirt die tot ongeveer 5 centimeter onder je broekrand uitkomt, dit zorgt voor een mooie en comfortabele pasvorm.

 

Foto's:


a