Tennisvereniging Berlicum vernieuwt met onder meer komst padelbanen

BERLICUM – Op donderdag 27 mei vond de Buitengewone Algemene Leden Vergadering plaats van LTV Berlicum met als enige onderwerp Toekomstvisie 2022 – 2025.

Het bestuur van LTV Berlicum heeft in september 2020 een hei-dag gehad waarin zij een aantal speerpunten heeft benoemd. Daarna is een werkgroep geformeerd die onderzoek heeft gedaan of LTV Berlicum vast moet houden aan de huidige opzet van 10 tennisbanen buiten, 2 mini-banen en 4 binnenbanen. Eveneens onderzochten zij of de huidige accommodatie voldoende ruimte biedt.
Op basis van de bevindingen van de werkgroep is het bestuur aan de slag gegaan met de Toekomstvisie die met de leden gedeeld en besproken is. Op de Buitengewone Algemene Leden Vergadering stond deze toekomstvisie centraal. Bijna 200 leden waren aanwezig bij deze online vergadering, een ongekend aantal leden op een ALV wat het belang van het onderwerp weergeeft.
Na de opening door de voorzitter Jan van Schijndel en twee vragenrondes heeft de stemming plaats gevonden aangaande de toekomstvisie. 70% van de aanwezige leden heeft ingestemd met dit visiedocument.
Dit betekent dat LTV Berlicum 4 padelbanen aan gaat leggen en een totaal-lidmaatschap gaat invoeren waarmee alle leden straks binnen kunnen tennissen, buiten kunnen tennissen en kunnen padellen. Padel is een volwassen racketsport en is onderdeel geworden van de activiteiten van de KNLTB. We zien in binnen- en buitenland dat padel steeds populairder wordt en dat is niet gek, want padel is een sport voor alle leeftijden, laagdrempelig, snel aan te leren en heeft een sociaal aspect: een mooie aanvulling voor tennisverenigingen, aldus de KNLTB.
Padel speel je op een padelbaan van 10×20 meter, met daaromheen glaswanden en hekwerk. In het midden is een net en de puntentelling komt overeen met die van tennis. Padel staat voor fun en sportiviteit. Met de komst van padel op het sportpark De Brand wordt de inwoner van Berlicum en Middelrode de mogelijkheid geboden om een moderne, trendy sport uit te gaan oefenen. Onder andere via deze Brug blijft de vereniging u informeren over de vervolgstappen.

Voorzitter Jan van Schijndel tijdens de padelclinic!

 

Foto's:


0