“Typisch Rene” met o.a. veel Blues bij Lokaal 7

“Typisch Rene“ is het radio muziekprogramma dat ik vanaf januari 2020 elke woensdagavond van 21.00 tot 22.00 bij Lokaal 7 presenteer.

De herhaling is op zaterdagavond om 22.00 uur.

Een oorstrelende samenstelling van muziek
Het programma is een mix van soul, funk, rock, pop, disco, country en heel veel oude en nieuwe blues.
Young- & oldtimers voelen zich comfortabel bij het horen van muziek uit hun jeugd of herkennen zich in een bepaalde stijl. De verschillende artiesten, stijlen en decennia worden op een oorstrelende manier afgewisseld waarbij ik de hedendaagse muziek ook niet zal overslaan.

Liefde voor muziek.
De liefde voor muziek is met de paplepel ingegoten. Mijn vader draaide het inmiddels legendarische album, Johnny Cash at San Quentin helemaal grijs.
Die liefde voor muziek van The man in Black, country outlaw Johnny Cash, met zijn baritonstem heb ik van hem overgenomen.
Ik heb een hele brede muzieksmaak en vind muziek van o.a. CCR, Leonard Cohen en Queen prachtig, maar ook stijlen als Disco en Motown vind ik heerlijk om naar te luisteren.

Mijn liefde voor de Blues.
De Blues uit het diepe zuiden van Noord-Amerika heeft mijn hart echt gestolen. Dit is het gebied waar de Blues is ontstaan. De muziek is ontstaan op de katoenplantages waar velen als slavenarbeiders moesten werken. Toch bleven ze positief door hun troost te zoeken in het maken van bluesmuziek die ze in Jukejoints ten gehore brachten. Bekende bluesmuziekanten als B.B King en Muddy Waters kwamen van die plantages. In de jaren 70 en 80 brachten popmuzikanten als de Rolling Stones en Eric Clapton de blues onder de aandacht van een breder publiek door zelf blues songs te schrijven en op te treden met blues muziekkanten. The Blues Is Alive And Well en is wereldwijd niet meer weg te denken uit de hedendaagse muziek en is muzikaal erfgoed dat goed bewaakt moet worden.

Tips en adviezen zijn altijd welkom dus klim achter je pc en stuur je mail aan info@lokaal7.nl t.a.v. “Typisch Rene”. Kijk ook eens op de Facebookpagina “Typisch Rene”.

Lokaal 7 FM is te beluisteren via de ether op 107.4 FM, via de kabel op 87.5 Mhz, via de website www.lokaal7.nl en zelfs via YouTube en de Lokaal 7 app. Programma’s zijn terug te beluisteren via uitzending gemist.

Foto's:


0