‘Boerencantate’ deze zomer in reprise

SINT-MICHIELSGESTEL – Op 16 juli 2021 wordt op het terras van Meander wederom de Boerencantate gehouden. Plaatsen kunnen gereserveerd worden via info@meandersmg.nl. Er zijn twee tijdvakken waarin gereserveerd kan worden: Om 17.00 en 20.00 uur.

In de kameropera-versie van 2 zangers, accordeon en cello, brengen de musici de muziek zo dicht mogelijk bij de mensen, op erven van boerderijen en buitenverblijven, waar de ruimte is om het publiek met 1,5 meter afstand te laten zitten. Hiermee leggen ze een link met de Boerencantate van Bach die zo’n ruime 250 jaar geleden werd geschreven, en het boerenleven van nu.
Met de Boerencantate nemen ze het publiek mee naar de humor van het boerenleven uit de 18e eeuw. De Boerencantate is een cantate burlesque, een kluchtige mini opera van 30 minuten waarin alle aardse genoegens voorbij komen van het boerenleven, door J.S Bach verpakt in populaire deuntjes uit de 18e eeuw. Het muziekstuk heeft de kwaliteit van Bach, met een aanspreekbaarheid wat het aantrekkelijk maakt voor een breed publiek. Omdat er slechts een beperkt aantal kaarten beschikbaar zijn, is het verstandig om tijdig te reserveren. Entree = € 15,- p.p. Dit kan vlak voor aanvang voldaan worden per pin. Volgens de NRC was dit een van de hoogtepunten van het jaar 2020.

Foto's:


0