Megan Brouwers naar jeugd-WK

ROSMALEN – Afgelopen weekend heeft de 14-jarige Romalense trampolinespringster Megan Brouwers (categorie 15/16 jaar), de richtlijn/limiet gehaald voor het WK/Wagc (jeugd WK). Dit vindt plaats van 26 tm 29 november 2021 in Baku (AZE). Hiervan staat ook een filmpje op haar YouTube kanaal Megan Brouwers. Flik-Flakkers Dylan Turubassa 13/14 jaar, Milco Abrahams & Jackie Lionahr (senioren) sprongen dit weekend ook hun richtlijn/limiet. Door een samengestelde commissie en de KNGU (bond) wordt beslist welke sporters er aan team NL worden toegevoegd.

Topsport is niet voor veel mensen weggelegd. Megan is een van de gelukkigen die een sport heeft gevonden waarin zij zich onderscheidt t.o.v. anderen. Megan is lid van de topsportselectie van Flik-Flak en traint hier 6 keer per week. Zij heeft er voor gekozen om LOOT-onderwijs (Rodenborch College) te volgen, zodat zij het maximale uit haar sport kan halen.
Megan is een sporter die hard wil werken en er alles aan wil doen om resultaat te behalen op het jeugd WK (WAGC). Megan heeft de ambitie om het beste uit haarzelf te halen zodat zij zich later kan meten met de top van de wereld. Daarom traint zij hard en heeft zij de afgelopen tijd de focus gelegd op haar uitvoering/techniek en hoogte.
Momenteel springt Megan een moeilijkheid van 9,7. De komende periode gaat Megan nog meer werken aan haar techniek, hoogte en moeilijkheid. Haar doel is om dit jaar boven de 90 punten bij een voorronde te springen met een moeilijkheid van 10,0 of meer.

Megan wil elke wedstrijd beter worden; in uitvoering, hoogte en moeilijkheid. Om meer ervaring op te doen en nog beter te worden, wil zij zo veel mogelijk internationale ervaring opdoen. Momenteel hoort Megan bij de top 3 van Nederland in haar klasse. Zij zal deelnemen aan de Loulé cup in Portugal in oktober dit jaar. In de afgelopen jaren heeft zij meerdere internationale finales behaald. Megan is vier keer 1e geworden individueel tijdens het Nederlands Kampioenschap in Ahoy. Zij heeft zich vanaf 2013 jaarlijks in meerdere finales (individueel en synchroon) weten te plaatsen. Het laatste NK (2019) behaalde zij in de eredivisie een mooie 3e plaats.
Op het jeugd WK 2018 in Rusland heeft Megan als zeer leerzaam ervaren. Dit heeft haar een enorme boost gegeven waardoor zij veel ambitie heeft om de beste te willen worden. Ze heeft veel geleerd door te kijken naar de top springers uit andere landen. Hier behaalde zij met jaar synchroon partner een mooie 4e plaats van de wereld.

Megan Brouwers en Susanne Daverveld (trainster) Foto Peter Kasbergen

Foto's:


0