Sportiviteit en teamspirit bij Gestelse JudoClub

SINT-MICHIELSGESTEL – De Gestelse JudoClub hield afgelopen zondag als afsluiting van het afgelopen judoseizoen haar eerste clubtoernooi. In een nieuwe toernooivorm kregen alle leden van de club in een veilige setting de gelegenheid om judo ervaringen op te doen en boven zichzelf uit te stijgen.

De judoka’s werden verdeeld in verschillende teams die werden begeleid door een coach. Ieder team had al snel een naam bedacht en een passende yell om tijdens het clubtoernooi met andere teams de strijd aan te gaan. In ieder team varieerden de leeftijd, het niveau en het gewicht van de deelnemers. Het doel van het clubtoernooi was om te winnen met je team van de andere teams.

Deze toernooivorm gaf de judoka’s ruimte om nieuwe kanten van zichzelf te laten zien. Zo maakte Jens van der Heijden zijn debuut met de blauwe band en al snel werd duidelijk waarom hij die sinds kort dragen mag. Met veel gedrevenheid en goede techniek inspireerde hij zijn tegenstanders en wist hij alle duels te winnen, op één na. Bram Evers wist Jens en zichzelf te verrassen door te winnen van Jens. Hiervoor kreeg hij van judomeester Ron een eervolle vermelding.
Verder was het voor een aantal jonge leden de eerste keer dat ze deelnamen aan een toernooi wat de nodige spanning met zich meebracht. Sven Wilkowski wist ook op opvallende wijze zijn grenzen te verleggen en oogstte bewondering bij zijn teamgenoten, waardoor hij 10 extra punten voor zijn team verdiende. Ook hebben verschillende deelnemers in duels wel een keer moeten incasseren. Gelukkig zorgde de teamspirit in de teams ervoor dat iedereen veerkracht heeft weten te tonen en met positieve ervaringen naar huis is gegaan. Uiteindelijk werd het clubtoernooi gewonnen door het team ‘De onverslaanbare draakjes’ bestaande uit: Thomas de Coo, Anne Huijink, Casper van Straten, en Mark Evers die onder luid applaus geëerd werden door alle andere teamgenoten en coaches.

In september start voor alle judoka’s het nieuwe seizoen. Zin om een keer een proefles mee te doen? Zie voor meer informatie www.gestelsejudoclub.nl.

De Gestelse judoka’s. Foto: Nabor Fotografie

Foto's:


0