Vrijdag 6 augustus Repaircafé in de Moerkoal

MIDDELRODE – Op 2 juli was als gevolg van Corona in de Moerkoal Middelrode pas het eerste Repaircafé van dit jaar. En dat was meteen goed druk. Er werden veel reparaties aangeboden, en veel mensen blij gemaakt met een gerepareerd artikel.

En ook al is het vakantie, op vrijdag 6 augustus a.s. is er weer een Repaircafé in de Moerkoal. En dat hopen de vrijwilligers weer maandelijks te kunnen doen. Elke eerste vrijdag van de maand, 12 maanden per jaar. Start om 9.30 uur. Einde om 12.00 uur. Kom liefst direct om 9.30 uur want dan heb je het meeste kans dat er voldoende tijd is om je reparatie uit te voeren.

Er wordt van alles gerepareerd in de Moerkoal. Heb je een kapotte broek of jurk of ander kledingstuk? De vrijwilligers weten hoe het gemaakt moet worden. Als die het niet meer kunnen is er gewoon niets meer mee te doen. Je kunt verder denken aan alles dat beweegt zoals tuingereedschap, een fiets, en huishoudelijke apparaten en klokken. Maar ook elektronica of een stoel worden gerepareerd.
Natuurlijk wordt er nog rekening gehouden met Corona. De reparateurs zitten op gepaste afstand van elkaar. De bezoekers houden afstand. En iedereen wordt gevraagd om de spullen die ter reparatie aangeleverd worden thuis eerst helemaal goed schoon te maken en vervolgens te desinfecteren. Zaken die niet schoon zijn kunnen niet aangenomen worden en moeten dus weer mee terug naar huis.
Maar heel belangrijk; de vrijwilligers van de Moerkoal hebben er heel veel zin in!

Het terras en de foyer van de Moerkoal zijn geopend voor een kopje koffie. Er wordt veel aangeboden in het Repaircafé. En het meeste van wat wordt aangeboden kunnen de vrijwilligers ook echt repareren. In de Moerkoal werken de vrijwilligers in het Repaircafé hard voor jou en het milieu. Want weggooien is zonde voor zowel het milieu als voor je portemonnee. Behalve voor eventuele onderdelen hoef je niets te betalen voor de reparatie. Een (vrijwillig) fooitje is natuurlijk wel van harte welkom.