Wagenspel van LevensWijs en OK Toneel

SINT-MICHIELSGESTEL – Na maanden voorbereidingen trekt op zondag 18 juli de platte kar voor het Wagenspel door Sint-Michielsgestel om op drie locaties gedurende een half uur het podium te zijn voor het Wagenspel.

In de tijd van de strenge lockdown in 2020 hebben vrijwilligers van LevensWijs en OK Toneel gezocht naar mogelijkheden om na de versoepelingen in de zomer van 2021 iets op de planken te kunnen gaan brengen voor de Gestelse bevolking.
Vrijwilligers van Stichting LevensWijs hebben gedaan waar zij goed in zijn: Verhalen optekenen van drie senioren uit het dorp. Marietje van Buuren, Riekie van der Linden en Wil van Erp hebben ons een kijkje in hun leven gegeven.
Vrijwilligers van OK Toneel hebben deze verhalen genomen als uitgangspunt om het spel te schrijven. Dat bleek een uitdaging want schrijven is geen dagelijks werk voor OK maar het eindresultaat mag er zijn.
Op de 18e juli gaan de spelers van OK datgene doen waar zij goed in zijn en wat ze in de afgelopen tijd gemist hebben, ze brengen het spel op de planken, of liever gezegd, op de wagen.

Alle inwoners van Sint-Michielsgestel zijn van harte uitgenodigd om de voorstelling te komen bekijken. Dat kan om 13.30 uur in park Klein Ruwenberg bij de kiosk, om 14.30 uur op het Petrus Dondersplein en om 15.30 uur op het Meanderplein.
Op al deze locaties zullen we rekening moeten houden met de coronamaatregelen van dit moment en dat betekent dat toeschouwers zullen moeten zitten en zich moeten houden aan de 1,5 meter regel. Vandaar ons verzoek aan bezoekers van het Wagenspel: “Breng a.u.b. uw eigen stoel mee”. Een aantal medewerkers van zowel LevensWijs als OK Toneel zal aanwezig zijn om u een goede plaats te wijzen.
Kom gerust op tijd, want in afwachting van het spel zult u vermaakt worden door een tweetal bekende OK spelers. Alle ingrediënten voor een vermakelijk halfuur zijn er en de weersverwachting ziet er zonnig uit. We hopen u te mogen begroeten.

Foto's:


0