Goud voor Sanne Voets op Paralympics in Tokyo

TOKYO – Sanne Voets heeft goud behaald op de Paralympics in Tokyo.  De 34-jarige dressuuramazone is in Rosmalen geboren. Ze won met haar paar Demantur individuele test in Grade IV.

Met een score van 76.585 procent bleef Voets de Braziliaan Rodolpho Riskalla en de Belgische Manon Claeys ruim voor. ““Ik ben dolgelukkig. De lach op mijn gezicht zegt het wel, denk ik”, tekent de KNHS op uit de mond van de regerend Europees- en wereldkampioen. “Als je op een paard zit als Demantur dan geniet je gewoon, vandaar die lach op mijn gezicht. Hij voelde heel krachtig tijdens de proef maar dan op een zachte manier. Ik probeer niet te veel te denken aan het feit dat ik hier als favoriet ben. Alles op zijn tijd. Maar het gaat er wel over met iedereen die ik spreek om de driedubbel te pakken na het WK en het EK.”

‘Nooit meer paardrijden? Dat zullen we nog wel eens zien!’,  zei Sanne toen ze in 2001 een ongeluk kreeg waarbij ze bekneld raakte onder haar paard. De fysieke schade kwam bovenop de beperkte been- functies die ze sinds haar geboorte al had. Paardrijden zou nu zeker niet meer verstandig zijn. Maar langs de zijlijn zitten is niets voor Voets. Ze vocht zich terug, reeg successen aaneen en excelleerde tijdens de Paralympics.

Voets  is Master of Arts, een titel die ze behaalde aan de Universiteit Utrecht met als specialisatie Communicatie (Taalbeheersing). Naast haar fulltime bestaan als topsporter is ze te boeken als spreker voor organisaties en berdijven en op evenementen en is zij freelance tekstschrijver. (Foto: Sanne Voets/Twitter)

 

 

Foto's:


S