Klets van ons Eigen

Natuurlijk mochten ze snoep scheppen. Dat hoort er een beetje bij als we op vakantie gaan. Slim is anders, want een paar stuiterende kinderen op de achterbank zijn maar een paar minuten leuk.

Natuurlijk haalde ik voor mezelf ook zo’n zak. En voor Munne Mins. We gingen op vakantie, en dan mag het, toch? Tot mijn grote schrik was er één snoepzak na drie dagen vakantie helemaal leeg. En ja, dat was de mijne. Onze kinderen (en met name de jongste) houden veel van snoepen, maar niemand zo veel als hun mama.
En ja, een goede moeder eet natuurlijk niet het snoep van haar kinderen op. Nagelbijtend zat ik ’s avonds naar de zakken te staren. Naar de kikkertjes die me gewoon keihard riepen. Of de zure matten, die bijna uit zichzelf de zak uit, mijn mond in kropen. Maar ik hield het vol. Ik bleef met mijn jeukende vingers en knorrende maag van de snoepzakken af.

Twee weken later waren die zakken nog niet leeg. Ik was verbijsterd. Of eigenlijk had ik beter moeten weten. Zo had ik voor de zomervakantie de chocolade paashazen weggegooid. Ze eten zich één dag misselijk en vervolgens hoeven ze niet meer.
En wat te denken van uitdeelzakjes na een kinderfeestje. Die slingeren hier altijd een week of twee rond op het aanrecht. Vaak met half opgegeten zure staafjes of een schuimblok met de tanden er nog in, totdat ik het op een gegeven moment zat ben.

Inmiddels zijn we terug van vakantie en dacht ik dat ik best een chocoladereep voor mezelf kon kopen. Van Milka, met daim erin. Ik weet nog dat ik die vroeger in de pauze van school altijd in de kantine kocht. Heerlijk. Naast de roze koek, op 1 in mijn snoep top tien van vroeger (en nu).
Een halve minuut heeft de reep op het aanrecht gelegen. Ik ging even een zak friet in de vriezer doen, liep terug en weg was ‘ie. Niet eens een kruimel te vinden. Zij, die nooit een snoeppapiertje opruimen, hadden zelfs de verpakking in de prullenbak verstopt.

Maar die snoepzakken? Nog altijd niet leeg. De zure matten zijn intussen samengeklonterd met de paarse uiltjes en de kikkertjes zitten vol suiker. En ja, een goede moeder neemt natuurlijk geen wraak voor haar opgegeten milkareep.
Aan de andere kant: waarschijnlijk merken ze het niet eens. Toch?

Groetjes Sophie Fleur Verbiesen

Foto's:


0