Activiteiten Helpt Elkander Seniorenvereniging

SINT MICHIELSGESTEL – Na een veel te lange en verplichte stille coronaperiode zijn de activiteiten voor senioren in de Meander in Sint-Michielsgestel weer gestart. In overleg met het bestuur van de Meander, akte Helpt Elkander Seniorenvereniging een veilige en voorzichtige 2e start met hun organisaties gericht op senioren. De reacties en opkomst waren groter dan werd verwacht. Hierdoor bleek dat het de hoogste tijd werd voor het bestuur om met succes een poging te doen terug te gaan naar het normale leven voor de seniorengroepen in de Meander.

Meer dan 1,5 jaar geleden maakte het bestuur van Helpt Elkander Seniorenvereniging al een begin met organisaties zoals kaarten, bingo, biljarten in de Meander. Ook deze groep bleek al snel door goed overleg met het bestuur van de Meander een mooie plaats te kunnen krijgen in de Meander. Veel ambtenaren maakten ruimtes vrij en de Meander kreeg een nieuwe start. Helaas werd het van korte duur door de corona perikelen.
De vereniging ontwikkelde ook nog net in deze periode na diverse vergaderingen en gedeelde financiële inzet een functionele biljartruimte. Kaarten, kienen en bijeenkomsten voor koffie en een praatje bleken mogelijk. Veel plekken die voorheen door ambtenaren werden ingenomen bleken na verbouwing ook geschikt te zijn als werkcafé, en de raadszaal werd multifunctioneel. Helaas bleek corona een groot storend element van lange duur.

Nu dus na 1,5 jaar een nieuwe start. Op maandag 6 september werd er weer gekaart, gepraat en aan de aanwezige gezichten was af te lezen dat men helemaal gelukkig was om elkaar weer te zien en vooral te spreken. Ook de bestuursleden zoals Manettie Sterks, Berth van Alebeek en Ans Smits waren blij verrast met de grote opkomst en de manier waarop men elkaar weer benaderde. Een van de bodes en contactpersoon in de wijken van Helpt Elkander in Den Dungen en Maaskantje, Antoon Schuurmans zorgde voor een grote opkomst uit zijn omgeving. De vereniging staat dan ook open voor senioren uit alle kernen.
Er werden tijdens deze 1e bijeenkomst meerdere nieuwe leden ingeschreven als bewijs dat de vereniging veel recreatieve mogelijkheden biedt voor deze leeftijdsgroep. Niet leden zijn altijd welkom voor een kennismaking als er op maandag en dinsdag bijeenkomsten zijn. De volgende kaartbijeenkomst is 20 september. Meer informatie over deze seniorenvereniging en de activiteiten kan worden ingewonnen bij secretaris Manettie Sterks 0638919005

Foto's:


0

Geef een reactie