Creatieve Week en Mini-Gestel

SINT-MICHIELSGESTEL – Het leek wel of de tijd had stil gestaan. Na een jaar van alternatieve zomeractiviteiten waren de Creatieve Week en Mini-Gestel weer als vanouds.

Dat was duidelijk te merken aan de vele kinderen die de afgelopen weken hebben genoten van de verschillende activiteiten. De creatievelingen konden tijdens de Creatieve Week in de Meander hun hart ophalen bij de vele verschillende knutselactiviteiten waaruit ze konden kiezen. Menig ouder werd getrakteerd op ware kunstwerkjes waar ze trots op konden zijn. De week werd op vrijdag afgesloten met een spellencircuit met oud-hollandse spelen waar een ongekend hoog aantal kinderen aan deelnam.
De week daarna begon op maandag minigestel.FM, een timmerweek met elke dag andere muziek. Onze Mini-Gestel Burgemeester van 2019 Fenne Schellekens bijgestaan door voorzitter Mark Hueber mocht de week openen. In een lange stoet door de Efteling-style wachtrijslinger trokken zo’n 750 kinderen en vele ouders door de deuren van de muziekstudio het terrein op. Begeleid door kindermuziek werd er door de kinderen weer flink gesjouwd, getimmerd en gezaagd met als resultaat bijna 130 studio’s en podia. Onder het bouwen konden de kinderen zich te goed doen aan de boterhammen met de befaamde Mini-Gestelse “Spikkeltjesworst”, die hadden ze toch wel gemist.

Na een spannende verkiezing werden de nieuwe burgemeester Jurre van Pinxten samen met de wethoudersLars Berkelmans en Milan v/d Tillaert aangesteld om over Mini-Gestel te regeren. De burgemeester pakte de zaken voortvarend op en maakte zijn verkiezingsbelofte direct waar door voor iedereen een ijsje te regelen. Tijdens de druk bezochte boerenbruiloft trouwde DJ Pijke van Gestel met zijn zangeres Liselot van Woesik in het onecht, een bekroning van 3 jaar ‘verkering’. Na deel genomen te hebben aan de speurtocht of spooktocht mochten de kinderen woensdagnacht weer in hun hut of de grote tent slapen. Nou ja slapen ? Vele hebben de nacht doorgetrokken, maar ze waren bijna allemaal weer de volgende dag op de markt aanwezig. Met Mini-Gestelse euro’s kon er gehandeld worden en diverse spullen, cup cakes of iets anders lekkers veranderde er van eigenaar. Deze en andere activiteiten werden door de razende reporter Anne-Sophie Buurman nauwkeurig opgetekend in OnsBloike. De week eindigde op vrijdag met een kinderkermis met zomerterras vol zitplaatsen. Honderden kinderen bezochten de vele attracties en onder genot van een zonnetje, drankje en hapje keken de ouders tevreden toe.

Het bestuur bedankt alle vrijwilligers, sponsoren, de gemeente en natuurlijk alle kinderen die deze 2 superweken mogelijk maakten. In 2022 is de Creatieve Week van 22 aug t/m 26 augustus en Mini-Gestel van 29 aug t/m 2 september.

Geef een reactie