De PPA en Ger Sterks

SINT-MICHIELSGESTEL – De PPA bestaat dit jaar 25 jaar en blikt met enkele betrokkenen terug. Deze keer doen we dat met Ger Sterks, PPA’er van het eerste uur en secretaris van het bestuur.

Ger Sterks begon zijn politieke carrière door toedoen van Geert van der Aa, in die tijd wethouder en gemeenteraadslid in de gemeente Den Dungen. Ger werd lid van de partij Agrarische en gemeenschapsbelangen, later werd dit Dungens Belang. Dungens Belang ging rond de herindeling samen met 4 andere partijen op in de PPA.

“Het initiatief om samen te gaan lag in Berlicum, bij Joost van Roosmalen” vertelt Ger, waarna hij vervolgt: “Het was verstandiger om gezamenlijk op te trekken in de nieuwe gemeente Sint-Michielsgestel, door krachten te bundelen kun je wat gedaan krijgen”. Het samenwerken met politieke partijen uit andere kernen was ook een kennismaking met nieuwe culturen en gewoonten. “In Den Dungen speelde er politiek altijd wel iets, dan ging het vaak over poppetjes en over zaken politiek maken. Toen we kennismaakte met de andere dorpen leerde ik dat het ook anders kon. Vooral in Berlicum was het politieke klimaat veel rustiger en dus aangenamer.” aldus Ger.
Bij de herindelingsverkiezingen werd Ger Sterks samen met Dungenaren Harrie Maas en Wil Hairwassers namens de PPA in de gemeenteraad gekozen. Het bijzondere was dat de heren in de Dungense tijd bij andere partijen zaten, maar binnen de PPA samen optrokken.

“Na de herindeling boterde het beter in de politiek en er waren middelen om iets voor elkaar te krijgen, in die zin bewees de herindeling zijn nut” beschouwt Ger. “In de Dungense tijd was er nauwelijks geld en doorzettingsmacht, zo kwam bijvoorbeeld de realisatie van een nieuwe sporthal maar niet van de grond. Na de herindeling werd daar snel werk van gemaakt en kreeg Den Dungen een nieuwe sporthal; ‘de Misse’. Misschien was dat wel een Gestels ‘goedmakertje’ voor de Dungenaren, omdat ze aanvankelijk niets voor een samengaan met Gestel voelde” voegt Ger en grappend aan toe
Na één periode stopte Ger als raadslid, daarna heeft hij zich ingezet voor de realisatie van het nieuwe sportpark in Den Dungen en het vernieuwde Beukplein in Middelrode. Binnen de PPA is Ger nog ontzettend actief. “Ik ben niet van het politieke kabaal, maar van de inhoud. Er zijn uitdagingen genoeg, ook in Sint-Michielsgestel”. Het politieke klimaat hoeft voor Ger niet gepolariseerd te zijn, “laten we focussen op wat belangrijk is, laten we proberen zaken te realiseren en de gemeente goed te besturen. Daar hebben onze inwoners het meest aan”.
Dit verhaal is een verkorte versie, de volledige versie is te vinden op www.de-ppa.nl.

Foto's:


0