Den Dungen verliest nipt

DEN DUNGEN – Na de lange verplichte pauze was er opluchting bij de toeschouwers en enthousiasme bij spelers en begeleiders. Bij het openingsduel tussen Avanti en Den Dungen werd de wedstrijd met één doelpunt beslist. De wil om te winnen was er bij beide ploegen. Vanaf het eerste fluitsignaal werd er strijd geleverd en gepoogd er een mooie wedstrijd van te maken.

Den Dungen kreeg via Jeffrey Sterks en Tom Schuurmans goede mogelijkheden, maar de slagvaardigheid ontbrak. Avanti probeerde de controle te houden door op het middenveld het spel van Den Dungen te ontregelen. Tot een beslissende actie kwamen de bezoekers niet, omdat de eindpass niet altijd zuiver genoeg was of de scherpte ontbrak. Avanti dook een paar keer gevaarlijk op voor het Dungense doel. De meest hachelijke situatie kwam echter voort uit een misverstand in de Dungense verdediging. De bal ging maar net over. Dat was direct na rust niet het geval. Een misverstand tussen de Dungense sluitpost en een verdediger bood de goed doorzettende Avanti-speler Roel Kappen de mogelijkheid zijn ploeg op voorsprong te zetten. Den Dungen bleef daarna de toonaangevende ploeg, maar wist de verdedigingslinie van Avanti niet meer te doorbreken. Bjorn de Kort was vlak voor het einde nog wel dicht bij de gelijkmaker, maar zijn inzet werd op de lijn gered. Een gelijkspel zou meer recht gedaan hebben aan de krachtsverhoudingen, maar alleen de doelpunten tellen! In dit geval was de enige doelpunt van Avanti drie punten waard.

Foto's:


0