Eindelijk wordt er weer gevoetbald

BERLICUM – In het weekend van 4 en 5 september gaat de bal weer eindelijk rollen, de jeugd start dan met het bekervoetbal. Enkele jaren geleden heeft de KNVB besloten om het beker jeugdvoetbal te koppelen aan de Zwaluwen Jeugd Actie. Sinds die tijd gaat het jeugdbekervoetbal verder als Zwaluwen Jeugdbeker.

De deelnemende voetbalteams doneren via de KNVB jaarlijks (en dat al gedurende ruim 60 jaar!) een deel van het inschrijfgeld aan de Zwaluwen Jeugd Actie. Zo kunnen amateurvoetbalverengingen een subsidie aanvragen voor bijvoorbeeld spelmateriaal voor G-voetbal of andere vormen van Passend voetbal. Of voor het rolstoeltoegankelijk maken van de accommodatie. Op lokaal niveau stimuleren en faciliteert de actie de amateurvoetbalvereniging om in samenwerking met een plaatselijke school voor het speciaal onderwijs een voetbal-clinic te organiseren. Met als doel om leerlingen kennis te laten maken met allerlei vormen van voetbal voor jongeren met een beperking.
Tenslotte mag niet onvermeld blijven dat een ander belangrijk deel van de opbrengst van Zwaluwen Jeugd Actie jaarlijks wordt gedoneerd aan het Prinses Beatrix Spierfonds en Spieren voor Spieren voor wetenschappelijk onderzoek van oorzaak en behandeling van spierziekten bij jongeren.
In elk KNVB district heeft de Zwaluwen Jeugd Actie een campagnedag gepland, waar de jeugd de bekerwedstrijden speelt onder het motto ‘Jeugd voetbalt voor jongeren met een beperking’. Tijdens deze campagnedag staat de onthulling van onze strip Japie en Jopie centraal,
De striphelden ‘Japie & Jopie’ maken een G-voetbalteam! Japie & Jopie zijn beste vrienden en leven voor voetbal. Ze zijn net wat anders dan andere kinderen, maar ze willen net als hun buurjongetje Sem gewoon bij een echte voetbalclub voetballen. Zij zetten daarom alles op alles om samen met die club hun eigen G-team op te zetten; in deze strip – met illustraties van Marian Latour en teksten van Sarah Saarberg volgen we hun avontuur.
Ieder seizoen doen bijna 600.000 KNVB-jeugdspelers mee aan de KNVB Zwaluwen Jeugd Bekertoernooien en de KNVB Zwaluwen Jeugd Reeksen. Mede dankzij hun deelname maakt de Zwaluwen Jeugd Actie voetbal voor iedereen mogelijk.
Met striphelden Japie & Jopie hoopt de Zwaluwen Jeugd Actie nog meer naamsbekendheid te krijgen en de amateurvoetbalverenigingen de Zwaluwen Jeugd Actie nog beter weten te vinden.
De strip Japie & Jopie wordt via de Zwaluwen Jeugd Actie verspreid. Clubs kunnen een aantal exemplaren aanvragen door het formulier op onze site in te vullen. Op deze site staan ook de spelregels voor subsidieaanvragen. (www.zwaluwenjeugdactie.nl)
De Zwaluwen Jeugd Actie in het KNVB district Zuid I wordt gehouden op zaterdag 11 september, bij de vv BMC te Berlicum. De opening zal gedaan worden door een G-speler van BMC samen met Ambassadeur Zwaluwen Jeugdactie, Jordens Peters, oud-speler BMC en oud aanvoerder van Willem II.
De start van het toernooi is om 09.00 uur met de 1e wedstrijden van de JO 9 1 en 2 tegen resp. FC Engelen en Nulandia en vervolgens zullen er nog 16 andere jeugdwedstrijden gespeeld worden.

Foto's:


0