Elly en Kees Broeren stoppen met feesten en partijen

DEN DUNGEN – De Majorca Bar gaat als gezellig eetcafé de toekomst in. Begin november wordt een frisse start gemaakt met een nieuwe chefkok en een uitgebreide keuken en kaart. Uitbaters Kees en Elly Broeren stoppen met feesten en partijen, maar blijven met hun team de vertrouwde gastvrijheid bieden.

Door Marcel Bosmans

De ‘Major’ is een begrip in de regio. Elly en Kees geven al 37 jaar een hartelijk gezicht aan de bekende horecagelegenheid. Samen met Herberg de Poeling is het een populaire pleisterplaats voor fietsers en wandelaars en een plek waar de vele vaste bezoekers uit Den Dungen en omgeving zich al decennia thuis voelen. Dat blijft zo, maar er gaat dit najaar wel iets veranderen.

“Door de coronamaatregelen is de horeca een tijd dicht geweest”, legt Elly uit. “We zijn toen met afhalen gestart. Dat heeft ons aan het denken gezet. We worden zelf ook ouder en zonder de feesten en partijen is het een stuk rustiger.” Kees knikt bevestigend. “We hebben meer dan vijftig feesten moeten afzeggen als gevolg van de coronabeperkingen. Je bent een half jaar verder voordat je alles weer goed op de rit hebt en dan is het nog maar de vraag of corona niet opnieuw roet in het eten gooit. Dat risico willen we niet meer nemen. “

Elly: “Het eten loopt heel goed. Het is ooit begonnen met tosti’s en worstenbroodjes en steeds meer gegroeid. Vandaar dat we nu een volgende stap zetten.” Kees: “We willen geen restaurant, maar een eetcafé zijn. Waar mensen lekker en betaalbaar kunnen eten om en daarna nog een borrel kunnen pakken. Na tienen wordt het licht een beetje gedimd en gaat de muziek wat harder, zoals de mensen van de Majorca Bar gewend zijn.”

De laagdrempeligheid blijft. Elly: “Jong of oud, alleen of samen, iedereen is welkom. Je hoeft niet op chique, maar kunt ook gewoon in je shirt of korte broek aanschuiven. We blijven zelf ook liever gewoon doen. Met de nadruk op ‘we’. We zetten er samen met acht vaste medewerkers en twintig ambulante krachten de schouders onder en helpen elkaar waar het kan. Ook Kees ik doen de afwas of de wc’s als dat nodig is. Omdat we verder gaan eetcafé zijn we nog op zoek naar allround medewerkers met ervaring in de horeca die ons gezellige team willen versterken. Zo kunnen we samen aan iets moois blijven bouwen.”

Binnenkort lees je in De Brug meer over de eetmogelijkheden bij de Majorca Bar en Herberg de Poeling.

Majorcabar / Herberg de Poeling, Poeldonk 175275 HP Den Dungen. Tel: 073-5942955 / 06-12443090. E-mail: info@majorcabar.nl.

Kees en Elly Broeren

Foto's:


0

Geef een reactie