08 september 2021

Open monumentendag in abdij van Berne

HEESWIJK – Nu de groots opgezette kloostermarkt vanwege de Coronabeperkingen op zondag 12 september niet door kan gaan wil de abdij van Berne toch een bescheiden bijdrage leveren aan de jaarlijkse Open Monumentendag tijdens het tweede septemberweekend.

Omdat Corona vraagt om voorzichtig te blijven en de onderlinge afstand van 1,5 meter te respecteren is een bescheiden route uitgezet in een deel van het abdijcomplex.
Tussen 12.00-17.00 uur is de abdij via de abdijkerk toegankelijk. Daar zal op diverse tijden voor liVe muziek worden gezorgd. In de gangen kunnen de abtsportretten worden bekeken. In een van de zalen presenteert de bibliotheek oude geschriften . De nieuwe vriendenstichting zal zich presenteren en ook de oudste gebedsruimte – de kapittelzaal – zal toegankelijk zijn.

Tijdens de gehele middag zijn het proeflokaal van Berne Abdijbier en de abdijwinkel van Berne Media geopend. Verder kan er volop gewandeld worden in het openbare gedeelte van de abdijtuin.
Nadere informatie: secretariaat abdij van Berne, mail:secretariaat@abdijvanberne.nl, tel: 0413-299299 op werkdagen van 9.30-12.30 uur.

Foto's:


0