SCG’18 begint competitie met overwinning

SINT-MICHIELSGESTEL – SCG’18 is de competitie van het seizoen 2021-2022 goed begonnen. In de thuiswedstrijd tegen RKTVC uit Tiel werd met 2-1 gewonnen. De overwinning was zwaar bevochten in een wedstrijd die, zeker in de tweede helft, gelijk op ging.

In de eerste helft was SCG’18 zeker de sterkere ploeg. Het zocht meer de aanval dan RKTVC, zonder dat er echt grote kansen uit kwamen. Dat veranderde in de 27e minuut toen een inzet van Ritchie van Ooijen op de lat belandde. Jordi van Lijssel was snel bij de les en kopte de terug springende bal in het Tielse doel en zo stond SCG’18 met 1-0 voor. Vlak voor de rust leek het erop dat Dennis van Nistelrooij de score kon verdubbelen, maar zijn log over de keeper ketste tegen de paal.

Na de rust ging RKTVC energieker aan de slag. Het kreeg wel enkele mogelijkheden maar die brachten de Gestelse defensie niet in verlegenheid. In de 53e minuut had RKTVC meer succes. Een voorzet vanaf rechts leek een gemakkelijke prooi voor SCG-keeper Dennis Schoenmaker,maar op een rare manier ketste de bal via zijn lichaam in het doel en zo stond het 1-1.
Na deze treffer ging de strijd gelijk op. Er ontstonden over en weer weinig kansen, al kreeg RKTVC in de tweede helft wel de betere kansen.
Het zag er steeds meer naar uit dat de wedstrijd in 1-1 zou gaan eindigen, maar daar dacht SCG-uitblinker Rick van Pinxten toch anders over. In de 81e minuut mocht hij een vrije trap nemen op de rand van het strafschopgebied. Hij schoot de bal buiten bereik van de RKTVC-keeper in het doel en daarmee werd de eindstand van 2-1 bereikt.
Komende zondag gaat SCG’18 op bezoek bij DSC in Kerkdriel. Hopelijk kan dan ook een goed resultaat worden behaald.

Foto's:


0