Sport Alliantie Rosmalen organiseert Senioren Olympiade

ROSMALEN – Tijdens de Nationale Sportweek van 17 t/m 26 september organiseert Sport Alliantie Rosmalen voor senioren uit Rosmalen, Nuland, Vinkel en Empel op vrijdag 24 september een Senioren Olympiade. De gedachte achter dit evenement is om senioren te stimuleren in beweging te blijven en de mogelijkheid te bieden om kennis te maken met diverse beweeg mogelijkheden in hun omgeving.

Door Corrianne Schijvens- van Hassel

De doelstelling van Sport Alliantie is om de gemeenschap aan de oostkant van ’s-Hertogenbosch meer in beweging te brengen en te houden. En met die gemeenschap bedoelen ze bewoners in alle leeftijdscategorieën. Sport Alliantie Rosmalen, Nuland, Vinkel en Empel is een ‘aanjagend orgaan’ dat een actieve leefstijl stimuleert. Niet alleen onder de inwoners, maar zeker ook richting de sportverenigingen om met nieuwe mogelijkheden te komen en hun aanbod uit te breiden. Roel van de Sande (foto): ‘” Wij zijn de verbindende schakel tussen verenigingen, scholen en wijken. Wij denken en helpen graag mee met het opzetten van projecten en het organiseren van evenementen die mensen in beweging brengen. Wij matchen doelgroepen met de aanbieders voor zowel jong als oud. Zo is een in het leven geroepen Beweegclub voor senioren in Nuland een groot succes en op het nieuwe beweeggebied aan de Geenbergenstraat staan toestellen speciaal voor senioren. De School Sport Olympiade organiseren wij al jaarlijks voor groep 6 leerlingen van het basisonderwijs en nu dus voor de eerste keer ook een Olympiade voor senioren.”

Aemy Sevinga: “De Senioren Olympiade op vrijdag 24 september gaat plaats vinden op de velden van voetbalvereniging OJC Rosmalen van 10.00 uur tot 14.00 uur. Blij zijn we met de sponsoring van OJC Rosmalen om gebruik te mogen maken van hun velden. We beginnen de dag met een gezamenlijke opening met warming-up. Op twee velden bieden lokale sportaanbieders clinics aan waar vooraf voor ingeschreven dient te worden. Clinics speciaal voor senioren samengesteld en voor eventuele benodigde materialen zoals een hockeystick of tennisracket wordt gezorgd. U kunt onder andere inschrijven voor wandelbasketbal, tennis, wandelvoetbal, wandelhockey, golf, Jeu de Boules, boksen, volleybal, pilates en een bootcamp. De keuze is reuze ! Na het ochtendprogramma biedt de Jumbo uit de Harry Coppensstraat de deelnemers een gratis lunch aan waarna we het programma vervolgens weer oppakken. Uiteraard wordt elk spel uitgelegd voordat de senioren actief gaan deelnemen. Van de deelnemers wordt wel verwacht dat ze zelfstandig zonder hulpmiddelen kunnen bewegen. Een mooie gelegenheid om in de buitenlucht weer eens in beweging te komen na de lange coronaperiode die achter ons ligt.”

Een nieuw fenomeen in de sportwereld zijn de ‘walking’ sporten. Mark Brands voorzitter van MHC Rosmalen: “Wij gaan Walking Hockey aanbieden op de Senioren Olympiade. De Senioren Olympiade komt voor ons op het juiste moment nu we op 6 september zijn gestart met het aanbieden van 60+ Walking Hockey. Wandelend hockeyen zonder daarbij te hoeven rennen met aangepaste spelregels. Op een sportieve en veilige manier het spel spelen dus. Tijdens de Senioren Olympiade zorgen wij voor de materialen die u nodig heeft en voor de speluitleg en begeleiding. Vindt u het spel op deze manier leuk en kunnen we u interesse wekken , dan bent u iedere maandagochtend welkom op onze velden in de Maliskamp. We hopen op deze manier een andere groep mensen te kunnen laten hockeyen en verwelkomen.”

De organisatie hoopt toch wel een 100 deelnemers te trekken op 24 september. De deelname is gratis en beste mensen, kijk de kat niet eerst uit de boom maar kom gezellig mee bewegen. Aanmelden vooraf is noodzakelijk en kan tot 20 september 17.00 uur via r.v.d.sande@sportalliantierosmalen.nlinfo@sportalliantierosmalen.nlof via de website www.sportalliantierosmalen.nlHet dragen van comfortabele kleding en stevige schoenen wordt aanbevolen. Na afloop ontvangt ieder deelnemer een Goodie Bag met daarin meer informatie over de deelnemende verenigingen en hun mogelijkheden.

Landelijk wordt ieder voorjaar gestart met een Diabetes Challenge. Mensen met diabetes wandelen/trainen een keer per week, 20 weken lang onder leiding van een coach en werken samen toe naar een landelijke finaledag in september. Sport Alliantie Rosmalen heeft dit najaar ook zo’n Diabetes Challenge op de agenda staan. Door corona is besloten pas in september hiermee te starten. Interesse ? Inschrijven en meer informatie ontvangt u door te mailen naar info@sportalliantierosmalen.nl

Foto's:


0

Geef een reactie