Vijf tickets binnen voor NK Judo

BERLICUM – Het was een weekend met veel judo. De senioren streden op zaterdag in Almere om tickets voor het Nederlands Kampioenschap. Tijdens het kwalificatietoernooi wisten vijf judoka’s van judoclub Berlicum te eindigen bij de laatste 8. Dit geeft recht op deelname aan het Nederlands Kampioenschap op 2 en 3 oktober. De geplaatste judoka’s zijn: Bobby Goedhart, Vera Wandel, Lois van Lijssel, Yonathan van Stroe en Suzanne Zegers.

Voor de jeugd was er een buitenactiviteit georganiseerd en ook onderlinge wedstrijden. De kinderen waren ingedeeld in 4 landen teams. Eerst waren er diverse Olympische Onderdelen: hardlopen, kogelstoten, evenwichtsbalk en touwtrekken. Na een uurtje werd de sportkleding omgewisseld voor het judo pak. De matten waren voor de gelegenheid buiten gelegd, zodat ook de ouders op veilige afstand konden kijken. Het was fijn om met dit mooie weer, weer buiten te judoën. Er waren veel leuke wedstrijden. Het mooie met team judo is dat je misschien je eigen partij verliest maar dan toch als team eerste kan worden. Na een afsluitend tikspelletje werden de prijswinnaars bekend gemaakt. Iedereen ging met een mooie beker naar huis.
Meer foto’s zijn te vinden op de website www.judoberlicum.nl

Laatste keer judoën in het zonnetje

Foto's:


0

Geef een reactie