Zondag 10 oktober Rusheuvelcross

OSS – Op zondag 10 oktober start de Geert Peters Crosscompetitie 2021-2022, een circuit van zes hardloopwedstrijden op onverhard parcours in Oss en omgeving. Deelnemers kunnen kiezen tussen een lange cross van ongeveer 10 km en een korte cross van ongeveer 5 kilometer. Bij elke wedstrijd is er speciaal voor de jongere hardlopers een jeugdcross over diverse kortere afstanden. De eerste wedstrijd in de reeks is de Rusheuvelcross.

Jan van den Elzen van de organiserende vereniging AV Oss ’78: ‘We zijn blij dat we na een coronajaar zonder crosswedstrijden nu weer als vanouds van start kunnen.’ De organisatie houdt wel een slag om de arm. Van den Elzen: ‘We hebben alles gepland onder voorbehoud. Als de coronaregels onverhoopt weer worden aangescherpt, kan het nodig zijn om bijvoorbeeld uit te wijken naar een alternatieve locatie of zelfs af te gelasten. Dat bekijken we per wedstrijd.’

De Rusheuvelcross start op 10 oktober om 10:00 uur met de korte cross (4.500m). De lange cross (9.000m) start om 10:05 uur. Om 11:00 uur start de jeugdcross voor junioren B/C (3.000m) en junioren D (1.500m). Om 11:20 uur gaan de pupillen van start (1.000m). Inschrijven kan tot 15 minuten voor aanvang van de wedstrijd in het clubhuis van AV Oss ’78 in de Rusheuvelstraat in Oss. Deelname aan de korte en de lange cross kost 5 euro. De jeugdige crossers betalen 3 euro.

De tweede wedstrijd in de Geert Peters Crosscompetitie 2021-2022 is de Geffense Plascross op zondag 14 november. De uitslagen, het tussenklassement en alle overige informatie over de Geert Peters Crosscompetitie vind je op www.avoss78.nl.

Bij elke wedstrijd van de Geert Peters Crosscompetitie is er speciaal voor de jongere hardlopers een jeugdcross over diverse kortere afstanden.

Foto's:


0