7 oktober 2021

DEN DUNGEN – Filmhuis Litserborg is enthousiast en vol goede moed gestart met het nieuwe filmseizoen. p vrijdag 8 oktober aanvang 20.00 uur is iedereen weer welkom bij een mooie documentaire, gemaakt door Van Osch Films, die een prachtig tijdsbeeld geeft van RK Veulpoepers BV -De Hippies van Beek.

“Om het iedereen mogelijk te maken weer te komen kijken naar onze films, zorgen we nog steeds dat de zaal zo ingericht is, dat er voldoende afstand gehouden kan worden. Zo hoeft niemand zich zorgen te maken”, aldus het Filmhuis

In de jaren ’70 ontstaat in Hilvarenbeek De Veulpoepers: een feestelijke, strijdlustige folkband met linkse idealen. Ze zijn wereldberoemd in Brabant. Ze spelen op elk dorpsfeest en elke demonstratie. Hun grootste hit is D’n Egelantier. Rondom de Veulpoepers ontstaat een beweging die de socialistische idealen in de praktijk brengt door het oprichten van bedrijfjes, communes en een Tilburgse concertzaal die we nu kennen als 013. Als in 1996 een reünie uitmondt in een stevige ruzie, valt het doek definitief voor dit bonte gezelschap.

De documentaire RK Veulpoepers BV, de Hippies van Beek gaat over de opkomst, het ongekende succes en de ondergang van één van de meest dwarse en spraakmakende bands die Nederland gekend heeft. De film gaat over volwassen worden en over hoe hechte vriendschappen uit elkaar spatten door groeiende tegenstellingen en eigenbelang. De muzikanten blikken terug op hun gloriedagen en hun pijnlijke ondergang.

In verband met de Coronamaatregelen kan Litserborg nog steeds maximaal 30 bezoekers ontvangen. Entree €8,50 inclusief één consumptie. Info: www.Litserborg.nl

Foto's:


0