12 oktober 2021

BERLICUM – Sanne van Dijke Kampioen en Vera Wandel Brons bij Nederlands Kampioenschap Senioren. Dit weekend werd in Almere gestreden om de titel van Nederlands Kampioen bij de Senioren. Judoclub Berlicum was met zes judoka’s en veroverde twee medailles.

Op zaterdag veroverde Vera een bronzen medaille bij de lichtgewichten. Ze won haar eerste partij en verloor de tweede. In de herkansingen wist ze wel weer haar partij te winnen. Een mooie prestatie voor deze judoka die nog uitkomt in de leeftijdscategorie van de cadetten. Op zaterdag kwamen ook Lois van Lijssel en Esmeralda Puts in actie. Beide verloren in de voorrondes hun partij. Ze kwamen in de herkansingen nog tot de strijd om het brons, maar verloren deze eveneens. Een vijfde plek is een knappe prestatie, maar helaas zonder die felbegeerde medaille naar huis.

Op zondag kwamen Bobby, Yonathan en Sanne van Dijke in actie. Sanne begon met een vrijloting en won daarna twee partijen op rij met ippon. In de finale versloeg ze Karen Stevenson eveneens op ippon. De beide heren wisten geen podium plaats te halen.

In Made streden de wedstrijd judoka’s tot 18 jaar op het sterk bezette Amerhal toernooi. In veel poules was een grote en sterke bezetting. Er was veel mooi judo te zien en ook de Balkumse judoka’s wisten met mooi judo punten te scoren. De volgende prijzen werden gewonnen: 1e plaats: Jamie Bekkers en Bas van der Pas, 2e plaats: Quin Hulshof, Aaron van Osch, Sjimmie van Baal, Jan Willem Bello, Rens van der Pas, 3e plaats: Keira Kreyveld en Tenzin van Osch.

Foto's:


0

Geef een reactie