Cabaretvoorstelling over de Nederlandse taal

ROSMALEN – De stille w in ‘erwt’, de stille n in kostenloos, de extra e in ideeëloos, of is het ideeënloos? Het wordt ons soms te veel. Of is het teveel? Dit en meer rare kronkels van onze taal zullen de revue passeren tijdens de cabaretvoorstelling “De Nieuwe Speling” die op zondag 10 oktober bij Huis73 speelt.

Onbegrijpelijke regeltjes, bijzondere plaatsnamen en verwonderlijke spelling komen in deze avond voorbij, waarin het allemaal draait om de Nederlandse taal. Dus lach en pieker mee met de cabaretiers Roel C. Verburg, Pieter Jouke en Hermes Ahmadi.

Over Roel C. Verburg Als één van de weinige comedians van Nederland weet Roel C. Verburg stand-up comedy te combineren met muziek; en waar bij de meeste cabaretiers de liedjes vaak een rustpunt vormen, gaan bij Roel de grappen (ook in zijn liedjes) in hoog tempo door. Hij speelde naast twee avondvullende theatertournees ook nog in ontelbaar veel kroegen, poppodia, theaters en concertzalen alsmede meerdere malen op festivals als de Zwarte Cross en Lowlands. Tevens is hij één van de vaste bespelers van het Comedy Café in Amsterdam.

Over Pieter Jouke Pieter Jouke maakte avondvullende cabaretprogramma’s en schreef veel voor radio, tv en collega-cabaretiers. Hij richtte samen met Edo Schoonbeek en Arjen Lubach Buro Renkema op.
Daarmee staat hij zelfs in het Comedycanon van de Volkskrant. Pieter Jouke schreef 3 boeken, rende 10 marathons, leerde de krijgskunst Krav Maga en verscheen regelmatig op televisie in o.a. Koppensnellers, CQC, Staat van Verwarring en Padoem Patsss.

Over Hermes Ahmadi De presentator van de avond is Hermes Ahmadi. Een zogeheten “nieuwe Nederlander” die zelf besloot om les te geven in het Nederlands. Sinds 2018 is hij actief als cabaretier en comedian en door heel Nederland en België te vinden, zowel in het Nederlands als in het Engels. Zijn inspiratie vindt hij in de Nederlandse taal en cultuur en steekt daar op een vriendelijke, doch urgente manier, de draak mee.

Foto's:


0